UNIMPRESA a lansat un program pentru sprijinirea activitatilor economice din Romania
Data publicarii: 07-05-2008 | AfaceriAsociatia Oamenilor de Afaceri Italieni - UNIMPRESA Romania - a lansat marti "Programul 2008/2009" , instrument care vizeaza domeniile din piata muncii, politica fiscala, infrastructura sau agricultura.
"Prin acest program dorim sa contribuim la imbunatatirea mediului de afaceri roman prin experienta similara prin care au trecut firmele italiene, in tara natala, la randul lor. Programul este impartit in opt sectii, domenii de importanta vitala. Acestea sunt: piata muncii, infrastructura, energia si mediul, politicile fiscale si monetare, agricultura, IMM-urile, cultura, raporturile institutionale si comunicare externa", a declarat marti presedintele UNIMPRESA, Stefano Albarosa.
Primul punct din program vizeaza flexibilizarea pietei muncii pentru tineri, femei si persoane care in mod curent sunt marginalizate ca forta de munca. "Romania este cunoscuta si apreciata pentru calitatea si productivitatea fortei de munca, nu pentru costul redus al acesteia", a precizat Albarosa.
Referitor la infrastructura, acesta a mentionat ca Romania trebuie sa profite de fonduri intrucat Europa se pregateste sa finanteze in mod semnificativ realizarea proiectelor de acest fel. In acest sens, Stefano Albarosa a spus ca se prevad finantari ale fondurilor structurale comunitare in valoare de 17 - 20 miliarde euro pentru perioada 2007 - 2010.
Referitor la domeniul energie si mediu, oamenii de afaceri italieni din Romania sustin dezvoltatrea surselor de energie regenerabila prin intermediul unor sisteme de stimulente, continuarea liberalizarii pietei si transparenta contactelor energetice bilaterale.
De asemenea, programul UNIMPRESA urmareste o fiscalitate redusa care sa sustina atat investitiile cat si puterea de cumparare. "Un astfel de sistem s-a deteriorat gradual in trecutul apropiat, prin eliminarea taxei inverse pentru imobile sau prin sistemele de impozitare locala care penalizeaza intreprinzatorii. Simplificarea si reducerea taxelor, reducerea obligatiilor sociale, dar si consultarea prealabila cu asociatiile oamenilor de afaceri raman obiective prioriare la acest punct", a adaugat Albarosa.
Totodata, acesta a subliniat importanta sprijiniri sectorului IMM motivand ca acestea au cel mai mare aport la Produsul Intern Brut.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani