Economistul sef al FMI va parasi institutia financiara internationala
Data publicarii: 06-05-2008 | InternationalEconomistul sef al Fondului Monetar International (FMI), Simon Johnson, ce ocupa aceasta pozitie de la sfarsitul lunii martie 2007, a anuntat ca va parasi institutia financiara internationala, informeaza Reuters.
Chestionat de AFP, FMI nu a putut preciza, luni seara, daca plecarea lui Johnson are legatura cu planul initiat in martie 2008 privind reducerea personalului salarial al institutiei financiare, afectata de criza.
"Am decis sa parasesc FMI pentru a-mi consacra timpul educatiei si cercetarii", a explicat Johnson, de nationalitate americana si britanica, care i-a urmat in martie 2007 lui Raghuram Rajan, fostul economist sef al FMI.
Incepand de la data de 1 septembrie, Johnson se va reintegra in cadrul Massachusetts institute of technology (MIT), unde activa ca profesor atunci cand a fost ales pentru a conduce finantele FMI.
"Nu este o decizie usor de luat si sunt trist sa parasesc Fondul", a adaugat Johnson, care paraseste institutia exact in momentul in care economia mondiala trece printr-o criza grava.
Succesorul sau va fi selectionat din randul angajatilor FMI, a precizat institutia din Washington, intr-un comunicat.
Anuntul lui Johnson intervine la doar o saptamana dupa ce FMI a precizat ca unul din cinci angajati ai Fondului ar putea parasi institutia. Aproximativ 591 angajati dintr-un total de 2.900 vor sa beneficieze de oferta de concediere voluntara, decisa de FMI pentru a reduce deficitele acumulate.
Johnson este titular al uni doctorat in economie obtinut la MIT si detine mai multe diplome de la universitatile din Manchester si Oxford. Acesta a fost profesor la universitatile Harvard si Duke, ocupand intre 2004 si 2006 functia de director adjunct al departamentului de cercetare al FMI.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii