Zgomotele ii innebunesc pe angajati
Data publicarii: 06-05-2008 | DiverseOrganizarea de tip open space a adus cu ea si o serie de inconveniente, desi stimuleaza spiritul de echipa. Angajatii sunt "bruiati" in permanenta ba de o discutie dintre alti doi colegi, ba de conversatii telefonice, ba de un alt coleg care tasteaza "furtunos".
Sondajele arata ca aproape 70% dintre angajati sunt deranjati de zgomot la locul de munca. Cei mai nefericiti sunt, se pare, salariatii care lucreaza in companii mari, care numara mai mult de 200 de angajati. Rezultatele sunt scaderea capacitatii de munca, de concentare, nervozitate crescuta. Unul din doi angajati se plange ca este deranjat de zgomote diverse la locul de munca. Dintre cei chestionati, 17% sunt deranjati in permanenta de zgomotele din jur si 20% chiar s-au plans angajatorului din aceasta cauza.
Categoriile sociale cele mai afectate sunt agricultorii si muncitorii. Sectoarele de activitate cele mai afectate sunt constructiile si vanzarile. Cercetarile arata ca zgomotele cel mai greu de suportat sunt cele provocate de diverse utilaje. Doar 34% dintre cei chestionati s-au plans de faptul ca sunt deranjati de muzica sau de soneria telefonului. 13% dintre angajatii activi nu suporta zgomotele provocate de circulatia automobilelor.
Din pacate, prea putini folosesc protectii auditive, astfel incat repercursiunile asupra sanatatii nu intarzie sa apara - stare de nervozitate, dureri de cap, insomnie, asa-zisele tiuituri ale urechilor. Pentru a preveni eventulale probleme de sanatate, mai ales salariatii care sunt expusi zilnic la zgomote puternice sunt sfatuiti sa faca periodic controale medicale de specialitate.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani