Antal: Pregatirea unui headhunter ne costa 10.000 de euro
Data publicarii: 05-05-2008 | HR/CariereAntal International Network, una dintre cele mai importante retele la nivel global de recrutare pentru pozitiile de middle si top management, deruleaza permanent programe de pregatire pentru consultantii sai, pe care ii recruteaza din diverse industrii si ii initiaza in tehnica headhunting-ului.
"Piata locala se confrunta cu o lipsa de recruteri bine pregatiti. Noi recrutam persoane din business si le oferim programe de training in cadrul celorlalte birouri ale retelei prezente la nivel global. Investim anual peste 10.000 de euro pentru cursurile de pregatire ale fiecarui consultant", spune Irina Vasile, managing director al subsidiarei locale a Antal International Network.
Programele de training se desfasoara in tara cu trai¬neri cu experienta internatio¬nala sau in birourile Antal de la Londra, si in Philadelphia, unde o firma specializata se ocupa de pregatirea consultantilor. Compania numara in prezent 22 de consultanti care activeaza in cele cinci birouri ale companiei prezente pe piata locala - Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Sibiu. Cei mai multi dintre acestia sunt oa¬meni cu experienta relevanta in diverse domenii de activitate, selectati si pregatiti de companie pentru a oferi consultanta in resurse umane.
"Estul Europei si Asia reprezinta regiuni in plina dezvoltare economica, astfel, pentru a avea un avantaj competitiv, companiile de headhunting care isi desfasoara activitatea in aceste zone trebuie sa se foloseasca de experienta anterioara dobandita in Vest, dar si de experienta si abilitatile consultantilor pe care ii au", adauga Irina Vasile.
Potrivit acesteia, una dintre regulile companiei este instruirea constanta si continua pentru fiecare dintre angajati, de la pozitia de junior pana la cea de investitor.
Antal este prezenta pe piata locala din 2003, cu cinci birouri, si are ca principala activitate recrutarea pentru pozitiile de middle si top management. Anul trecut, firma a avut o cifra de afaceri de 800.000 de euro, aproape dubla fata de cea inregistrata in 2006. Pentru 2008, reprezentantii companiei estimeaza o crestere de aproximativ 30% a cifrei de afaceri si si-au propus lansarea serviciilor de training pe care compania Antal le ofera la nivel global.
Cifra de afaceri Antal la nivel international inregistrata in anul 2007 a fost de 28 milioane de lire sterline. Principalii competi¬tori ai companiei Antal pe piata locala sunt Stanton Chase, Pedersen & Partners, Alexander Hughes, Hill International sau Leadership Development Solutions.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani