Antal: Pregatirea unui headhunter ne costa 10.000 de euro
Data publicarii: 05-05-2008 | HR/CariereAntal International Network, una dintre cele mai importante retele la nivel global de recrutare pentru pozitiile de middle si top management, deruleaza permanent programe de pregatire pentru consultantii sai, pe care ii recruteaza din diverse industrii si ii initiaza in tehnica headhunting-ului.
"Piata locala se confrunta cu o lipsa de recruteri bine pregatiti. Noi recrutam persoane din business si le oferim programe de training in cadrul celorlalte birouri ale retelei prezente la nivel global. Investim anual peste 10.000 de euro pentru cursurile de pregatire ale fiecarui consultant", spune Irina Vasile, managing director al subsidiarei locale a Antal International Network.
Programele de training se desfasoara in tara cu trai¬neri cu experienta internatio¬nala sau in birourile Antal de la Londra, si in Philadelphia, unde o firma specializata se ocupa de pregatirea consultantilor. Compania numara in prezent 22 de consultanti care activeaza in cele cinci birouri ale companiei prezente pe piata locala - Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Sibiu. Cei mai multi dintre acestia sunt oa¬meni cu experienta relevanta in diverse domenii de activitate, selectati si pregatiti de companie pentru a oferi consultanta in resurse umane.
"Estul Europei si Asia reprezinta regiuni in plina dezvoltare economica, astfel, pentru a avea un avantaj competitiv, companiile de headhunting care isi desfasoara activitatea in aceste zone trebuie sa se foloseasca de experienta anterioara dobandita in Vest, dar si de experienta si abilitatile consultantilor pe care ii au", adauga Irina Vasile.
Potrivit acesteia, una dintre regulile companiei este instruirea constanta si continua pentru fiecare dintre angajati, de la pozitia de junior pana la cea de investitor.
Antal este prezenta pe piata locala din 2003, cu cinci birouri, si are ca principala activitate recrutarea pentru pozitiile de middle si top management. Anul trecut, firma a avut o cifra de afaceri de 800.000 de euro, aproape dubla fata de cea inregistrata in 2006. Pentru 2008, reprezentantii companiei estimeaza o crestere de aproximativ 30% a cifrei de afaceri si si-au propus lansarea serviciilor de training pe care compania Antal le ofera la nivel global.
Cifra de afaceri Antal la nivel international inregistrata in anul 2007 a fost de 28 milioane de lire sterline. Principalii competi¬tori ai companiei Antal pe piata locala sunt Stanton Chase, Pedersen & Partners, Alexander Hughes, Hill International sau Leadership Development Solutions.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii