Volvo: In 2020 vom face masina 100% sigura!
Data publicarii: 05-05-2008 | AutoVolvo anunta oficial ca vrea sa revolutioneze piata auto pana in 2020, dezvoltand un pachet de sisteme care va reduce la zero riscul unor rani si al decesului in cazului unui accident, oricat de grav ar fi acesta. Suedezii vor sa scada astfel numarul total de accidente mortale care au loc in fiecare an la nivel mondial, 1.2 milioane de oameni pierzandu-si viata anual din aceasta cauza.
Declaratia ii apartine lui Jan Ivarsson, seful departamentului de siguranta Volvo, si a fost realizata intr-un interviu pe care acesta l-a acordat jurnalistilor de la Reuters. Primul pas va fi realizat de compania suedeza atunci cand sistemul Pre-Safe de prevenire automata a accidentelor va intra in serie si va deveni un aliat al pasagerilor in cazul iminentei unui impact. Unul dintre pachetele care fac parte din Pre-Safe, denumit City Safety, a fost deja lansat si chiar premiat, acesta adjudecandu-si premiul "Traffic Safety Achievement Award" in cadrul unui simpozion legat de siguranta auto care a avut loc la New York.
Conform declaratiilor oficialului citat de Reuters, Volvo isi doreste ca masina sa formeze un spoiler gigant in jurul ocupantilor pentru a-i proteja perfect in cazului unui accident. "Cred ca, in viitor, comunitatile nu vor mai accepta accidentele mortale. (...) In situatia iminentei unui accident, atunci cand multi soferi se blocheaza pur si simplu, sistemele de siguranta ale masinilor Volvo din 2020 vor fi in masura sa preia complet controlul asupra directiei si a franelor pentru a evita impactul. Studiile arata ca reducerea cu 15% a vitezei in cazul accidentelor din toata lumea ar injumatati numarul mortilor", sustine Jan Ivarsson.
Conform aceluiasi oficial, sistemele Volvo din 2020 nu vor fi decat o piesa din puzzle-ul final, al carui scop va fi ca masinile sa nu se mai ciocnesca niciodata una de alta, indiferent de cauza. "In viitor nu vom mai accepta accidentele. De ce am face-o?", spune Ivarsson.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani