Romanii isi schimba locul de munca din cauza sefilor
Data publicarii: 05-05-2008 | HR/CariereUnul din cinci tineri isi schimba locul de munca din cauza relatiei cu seful. Asa rezulta dintr-un studiu, Daedalus Consulting in parteneriat cu firma de recrutare Catalyst. 80,6% dintre tineri decid sa isi schimbe locul de munca in urma aparitiei de noi oportunitati fara un motiv anume, in timp ce un procent de peste 52% sunt dispusi sa-si schimbe locul de munca din cauza salariului. Relatia cu seful direct ii nemultumeste pe 10,4% dintre tineri, iar 20,3% dintre acestia isi schimba jobul din aceasta cauza.
Conform studiului, 39% dintre tinerii care au un loc de munca nu lucreaza in domeniul pentru care au fost pregatiti. Peste 15% dintre respondenti considera ca pregatirea teoretica din timpul facultatii nu este relevanta pentru cariera pe care o urmeaza in prezent, in timp ce peste 45% dintre studenti considera ca practicarea unui job in timpul studiilor are o contributie considerabila in slujbele ulterioare.
De asemenea, una din doua persoane si-a schimbat locul de munca de cel putin doua ori in ultimii trei ani, se mai arata in sondaj.
Peste 41% dintre tineri declara ca sunt nemultumiti de salariu, in timp ce 38,4% invoca drept principal motiv de nemultumire la locul de munca lipsa unei perspective de evolutie profesionala. 23% declara ca nu au nici un motiv de nemultumire.
Doar 28,2% dintre respondenti au declarat ca ar face ore suplimentare pentru a castiga in plus, in timp ce 3,3% exclud categoric aceasta optiune. Tinerii raman inca reticenti la relocarea in alte orase pentru un job mai bun, 18,3% declarandu-se impotriva acestei variante.
Studiul "Employer of Choice" a fost realizat in luna octombrie 2007, pe un esantion format din 920 de persoane, cu varste cuprinse intre 19 si 28 de ani, studenti si absolventi de invatamant superior.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii