Romanii isi schimba locul de munca din cauza sefilor
Data publicarii: 05-05-2008 | HR/CariereUnul din cinci tineri isi schimba locul de munca din cauza relatiei cu seful. Asa rezulta dintr-un studiu, Daedalus Consulting in parteneriat cu firma de recrutare Catalyst. 80,6% dintre tineri decid sa isi schimbe locul de munca in urma aparitiei de noi oportunitati fara un motiv anume, in timp ce un procent de peste 52% sunt dispusi sa-si schimbe locul de munca din cauza salariului. Relatia cu seful direct ii nemultumeste pe 10,4% dintre tineri, iar 20,3% dintre acestia isi schimba jobul din aceasta cauza.
Conform studiului, 39% dintre tinerii care au un loc de munca nu lucreaza in domeniul pentru care au fost pregatiti. Peste 15% dintre respondenti considera ca pregatirea teoretica din timpul facultatii nu este relevanta pentru cariera pe care o urmeaza in prezent, in timp ce peste 45% dintre studenti considera ca practicarea unui job in timpul studiilor are o contributie considerabila in slujbele ulterioare.
De asemenea, una din doua persoane si-a schimbat locul de munca de cel putin doua ori in ultimii trei ani, se mai arata in sondaj.
Peste 41% dintre tineri declara ca sunt nemultumiti de salariu, in timp ce 38,4% invoca drept principal motiv de nemultumire la locul de munca lipsa unei perspective de evolutie profesionala. 23% declara ca nu au nici un motiv de nemultumire.
Doar 28,2% dintre respondenti au declarat ca ar face ore suplimentare pentru a castiga in plus, in timp ce 3,3% exclud categoric aceasta optiune. Tinerii raman inca reticenti la relocarea in alte orase pentru un job mai bun, 18,3% declarandu-se impotriva acestei variante.
Studiul "Employer of Choice" a fost realizat in luna octombrie 2007, pe un esantion format din 920 de persoane, cu varste cuprinse intre 19 si 28 de ani, studenti si absolventi de invatamant superior.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani