Primele de Paste, intre 200 si 600 de lei
Data publicarii: 25-04-2008 | DiverseDesi primele de Paste implica niste costuri suplimentare pentru firme, acestea le acorda in continuare, cu scopul de a-si motiva mai bine angajatii.
Iar pe an ce trece, pe langa primele in bani apare tot mai frecvent prima sub forma de cos cu cadouri sau cea oferita in bonuri cadou.
"Procentul companiilor care ofera recompense nonfinanciare, de genul cadourilor in natura sau al tichetelor cadou, a crescut de la 30% in 2006 la 50% in 2007. Unul dintre principalele motive este regimul fiscal favorabil in astfel de cazuri, cheltuielile aferente fiind deductibile pana la o anumita valoare", ne-a declarat Csaba Gergely, senior manager al departamentului de Resurse Umane al firmei de consultanta si audit PricewaterhouseCoopers (PWC).
De altfel, studiul PWC "PayWell Romania 2007" a evident iat faptul ca, in ultimii ani, un procent relativ constant de aproximativ o treime dintre companii ofera bonusuri banesti cu ocazia Sarbatorilor Pascale. In domeniul industriei si al bunurilor de larg consum, circa jumatate dintre firme acorda prime de Paste. Acestea "sunt sume fixe pentru toti angajat ii" si "oscileaza intre 200 si 600 de lei", ne spune Csaba Gergely.
O treime dintre companiile cuprinse in studiu ofera cadouri in natura, iar 20% dau tichete cadou fie ca alternativa, fie ca parte componenta a cadoului de Paste.
Angajatii Companiei Nationale Loteria Romana vor primi, de Paste, o prima in valoare de 450 de lei brut, adica 280 de lei in mana. Cei de la Electrica, in schimb, nu primesc nicio prima cu ocazia Sarbatorilor Pascale.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii