Bogatasii lumii, imuni la criza financiara
Data publicarii: Astazi, 22-04-2008 | InternationalNumarul celor care au inregistrat, anul trecut, averi de de peste un milion de dolari a atins pragul de 8 milioane, in crestere cu 4,5% fata de 2006, scrie publicatia "Financial Times", citand un raport intocmit de Citi Private Bank (subsidiara Citigroup) si de firma de consultanta Knight Frank. Aceasta desi "vedeta" anului trecut a fost criza financiara, care a zdruncinat toate marile institutii financiare din lume.
Randurile milionarilor au fost ingrosate masiv de instaritii "de tranzitie", proveniti din tarile aflate in curs de dezvoltare, precum China si India, dar si de cei imbogatiti in statele renumite pentru resursele naturale, precum Rusia sau Kazahstanul.
"In unele tari, ritmul de crestere a averilor unor oameni a depas it rata de crestere economica a acelei tari, ceea ce inseamna ca acestia sunt mai bogati decat tara din care provin", se arata in raportul prezentat de FT. Pe de alta parte, Canada, Brazilia, Rusia si Australia au furnizat impreuna peste 8.500 de milionari anul trecut.
America, patria milionarilor
Insa "caminul" celor mai multi milionari in dolari ramane SUA. Acest stat are peste 3,1 milioane de milionari in dolari si 460 de miliardari. Impreuna, acestia reprezinta 1% din populatia tarii. SUA este urmata de Japonia in topul tarilor cu cei mai multi milionari in dolari, 765.000, si de Marea Britanie - cu 557.000. Regatul britanic este locul unde numarul milionarilor a consemnat, anul trecut, cea mai mare crestere, de circa 40%.
Raportul intocmit de cele doua institutii arata ca bogatii lumii au fost afectati mult mai putin decat institutiile financiare de problemele economice cu care se confrunta lumea deoarece au investit in domenii foarte diversificate. Astfel, pierderile cauzate de anumite instrumente financiare au fost compensate de castiguri inregistrate de altele.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani