Romania este pe ultimul loc in Europa ca siguranta a circulatiei
Data publicarii: Astazi, 22-04-2008 | DiverseAsociatia pentru Siguranta Rutiera sustine ca pe soselele romanesti mor anual aproximativ 3.000 de persoane, numarul ranitilor grav este in jur de 7.000, iar costurile economice si sociale ale accidentelor depasesc 2% din PIB.
"Gradul de severitate al accidentelor plaseaza Romania pe ultimul loc in Europa ca siguranta a circulatiei, cu o medie de o persoana decedata la trei persoane grav ranite, mult peste media europeana de 1/40. (...) Din 1990 si pana azi, soselele din Romania au facut mai multe victime decat un razboi: peste 40.000 de morti si sute de mii de raniti", a declarat presedintele Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie, Marian Nedelescu.
In Romania, numarul accidentelor a crescut cu 50%, iar riscul de deces in accidente rutiere este de 68, adica de sapte ori mai mare decat in Marea Britanie.
Asociatia pentru Siguranta Rutiera, care cuprinde mai multe ONG-uri printre care si AVAC, a constatat, in urma unor studii statistice, ca numai in primul trimestru al anului 2008 au murit zilnic in accidente rutiere 6-7 persoane, in timp ce aproape 10-15 persoane sunt ranite grav.
"Este revoltator ca am ajuns ca Romania sa fie singura tara unde numarul accidentelor nu mai scade ci creste vertiginos", a spus vicepresedintele AVAC, Adrian Ionescu. Vicepresedintele AVAC a subliniat ca printre cauzele producerii accidentelor se numara viteza neadaptata la conditiile de drum, starea precara a sigurantei rutiere in Romania si mai ales a drumurilor. "Centura Ploiesti Vest trebuia sa se termine, Autostrada Soarelui este reabilitata atat de bine incat drumul este numai valuri, valuri, centura Sibiului nu este nici la aceasta ora finalizata si in plus nimeni din CNADNR nu a fost nici macar mustrat", sustine reprezentantul AVAC.
Reprezentantii ASR au cerut ca din Compania Nationala a Drumurilor Nationale din Romania (CNADNR) sa fie demise toate persoanele responsabile de siguranta rutiera. De asemenea, acestia au mentionat faptul ca nu exista comunicare intre Compania Nationala a Drumurilor Nationale din Romania si ceilalti factori implicati in siguranta rutiera.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani