Grupul Lactalis a cumparat divizia de lactate LaDorna
Data publicarii: Astazi, 22-04-2008 | AfaceriGrupul Lactalis a cumparat divizia de lactate a Grupului LaDorna, informeaza un comunicat de presa emis de companie.
"LaDorna reprezinta in Romania o puternica traditie a produselor de calitate, o marca, ce a fost construita si deja consolidata de-a lungul anilor (...). Vom dezvolta aceasta companie deja organizata pe principii compatibile cu cele ale grupului nostru", a declarat presedintele Grupului Lactalis, Emmanuel Besnier.
Potrivit comunicatului de presa, Grupul Lactalis intentioneaza sa investeasca in domeniu si sa extinda zonele de colectare de lapte.
Presedintele Grupului LaDorna, Jean Valvis, si-a exprimat certitudinea ca Lactalis va diversific produsele si ca va asigura o perspectiva excelenta pentru dezvoltarea sectorului BIO, mentioneaza comunicatul.
"Aceasta dezvoltare isi pune fundamentele pe procesul de transformare a primelor ferme Bio-ecologice, initiat de LaDorna in Carpati, inca din anul 2001", se arata in comunicat.
Grupul Lactalis, cu sediul in Laval, Mayenne, in regiunea lactaliera din vestul Frantei, este prezent in peste 150 de tari din intreaga lume. Compania are o cifra de afaceri de 9,6 miliarde euro, un numar de 33.500 de angajati si aproximativ 125 de platforme industriale. Printre marcile Lactalis se numarar President, Galbani, Lactel, Rochefort-Societe etc.
LaDorna are un numar de 1200 angajati pe opt platforme industriale de productie si a realizat o cifra de afaceri de 40 millioane euro in 2007. In prezent, colecteaza aproximativ 35 milioane de litri de lapte. Prin aceasta achizitie, Grupul Lactalis este activ deja in Serbia, Moldova, Ucraina si Grecia, unde Grupul LaDorna a dezvoltat propria-i structura de distributie si vanzari.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani