Infiintarea si inregistrarea micilor afaceri au fost preluate de Registrul Comertului
Data publicarii: 17-04-2008 | AfaceriProcedurile de infiintare si inregistrare in cazul persoanelor fizice autorizate, a intreprinderilor individuale sau familiale vor fi preluate, in intregime, de Registrul Comertului, potrivit unui act normativ aprobat, miercuri, de Guvern.
Ordonanta de urgenta simplifica inregistrarea si infiintarea unei mici afaceri, transmite Executivul, pentru persoanele fizice autorizate (PFA), intreprinderile familiale si intreprinderile individuale. Potrivit actului normativ, procedurile sunt preluate, in intregime, de catre registrul comertului, prin directorii oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale.
Astfel, cei care vor sa-si deschida o afacere isi pot inregistra firma si pot obtine autorizatia de functionare intr-un timp mai scurt. Certificatul, ce contine un cod unic de inregistrare, devine documentul care atesta inscrierea in registrul comertului, autorizarea functionarii si luarea in evidenta de catre autoritatea fiscala. Termenul de eliberare a acestui document este de trei zile lucratoare de la primirea documentatiei complete.
Actul normativ permite solicitarea inregistrarii on-line, pentru toate cele trei categorii - PFA, intreprindere individuala si intreprindere familiala.
Persoana fizica autorizata, proprietarul unei firme si membrii unei intreprinderi familiale sunt asigurati in sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale si au dreptul de a fi asigurati in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si al asigurarilor pentru somaj.
De asemenea, proprietarul unei firme si persoanele din intreprinderea familiala pot cumula si calitatea de salariat al unei terte persoane care colaboreaza intr-o activitate economica. In intreprinderea familiala nu exista angajati, ea este formata din doi sau mai multi membri ai unei familii, pana la gradul IV de rudenie.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman