Topul creditelor ipotecare
Data publicarii: 16-04-2008 | Finante-BanciPotrivit clasamentului realizat de revista "Capital", creditul pentru locuinta de la ING Bank se claseaza pe primul loc, noteaza Evenimentul Zilei. Un imprumut ipotecar cu dobanda de numai 4% poate fi mai scump decat unul la care dobanda este peste 8%, releva suplimentul "Banci" al revistei "Capital" din aceasta saptamana. "Afisate cu caractere mari in reclame, dobanzile atractive ascund adesea comisioane care, insumate, ajung sa reprezinte si peste 70%-80% din totalul creditului", se arata in suplimentul mentionat.
Populatia este interesata in primul rand de suma maxima pe care o poate imprumuta de la banca, potrivit studiilor realizate de firmele de cercetare de piata, si mai putin de costurile aferente creditului. Comisioanele sunt cele care fac insa diferenta si in privin- ta creditului maxim care poate fi obtinut. Marimea acestuia nu este influentata numai de veniturile celui care ia creditul, ci si de evaluarea pe care banca o face clientului.
Aceasta este realizata printr-un scoring complex alcatuit din 15-20 de criterii, fiecare cu cate patru-cinci variabile. Revista a dat note produselor ipotecare din oferta bancilor. ING Bank ofera cel mai bun ipotecar, potrivit clasamentului realizat de publicatie. Pe locurile urmatoare se claseaza ipotecare oferite de Alpha Bank si de BCR.
Cum s-au dat notele
Punctajul acordat imprumuturilor ipotecare din oferta bancilor a avut in vedere o familie formata din doi adulti si un copil, care are venituri din salarii in valoare de 4.200 de lei. Criteriile care au stat la baza notelor date bancilor au avut in vedere suma maxima care poate fi imprumutata de o astfel de familie, dobanzile si comisioanele practicate de banci, dar si documentat ia ceruta clientilor si timpul in care institutiile de credit aproba imprumutul. Nota finala data fiecarei banci reprezinta media ponderata a punctelor, obtinuta la fiecare din aceste cinci criterii.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice