Romania, campioana europeana la phishing
Data publicarii: 16-04-2008 | Finante-BanciRomania se claseaza pe primul loc in Europa si pe locul trei la nivel mondial, dupa SUA si China, la frauda electronica prin phishing, conform ultimului raport de securitate publicat de compania Symantec, noteaza Cotidianul.
"In prezent, hackerii nu mai sint interesati de calculatoare sau dispozitive, ci incearca prin metode discrete sa obtina informatii confidentiale despre utilizatori, pe care apoi sa le utilizeze pentru cistiguri financiare ilicite. Acestea sunt comercializate intr-o economie subterana matura si consolidata. Infractorii online devin o problema ingrijoratoare odata cu directionarea atacurilor catre site-urile retelelor sociale" a declarat, marti, directorul reprezentantei Symantec in Romania, Gabriel Tomescu.
Conform Symantec, Romania este raspunzatoare pentru 5% din phishingul generat la nivel mondial in perioada iulie-decembrie 2007.
Cea mai cunoscuta modalitate de phishing este cea prin e-mail, infractorii trimitind mesaje nesolicitate catre o baza de adrese de e-mail, prin care indeamna destinatarii sa intre pe un site pe care sa furnizeze date personale de identificare (spre exemplu cele de pe card, inclusiv PIN-ul).
Statele Unite ale Americii ocupa, in continuare, primul loc in clasamentul phisherilor cu 66% din totalul mondial, urmate de China cu 14%.
"S-a speculat ca proeminenta Romaniei in fraudele pe Internet ca si alte activitati ilegale are legatura cu perspectiva tarii asupra computerelor.
In climatul social si intelectual din Romania, cunostintele despre calculatoare sint privite ca foarte utile si dorite. Ca o consecinta, o mare proportie a utilizatorilor de calculatoare din Romania au cunostinte tehnice, si ca atare exista o probabilitate ca un numar mai mare de utilizatori decit in alte tari sa foloseasca aceste cunostinte in scopuri necurate", afirma raportul Symantec.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii