Romania, campioana europeana la phishing
Data publicarii: 16-04-2008 | Finante-BanciRomania se claseaza pe primul loc in Europa si pe locul trei la nivel mondial, dupa SUA si China, la frauda electronica prin phishing, conform ultimului raport de securitate publicat de compania Symantec, noteaza Cotidianul.
"In prezent, hackerii nu mai sint interesati de calculatoare sau dispozitive, ci incearca prin metode discrete sa obtina informatii confidentiale despre utilizatori, pe care apoi sa le utilizeze pentru cistiguri financiare ilicite. Acestea sunt comercializate intr-o economie subterana matura si consolidata. Infractorii online devin o problema ingrijoratoare odata cu directionarea atacurilor catre site-urile retelelor sociale" a declarat, marti, directorul reprezentantei Symantec in Romania, Gabriel Tomescu.
Conform Symantec, Romania este raspunzatoare pentru 5% din phishingul generat la nivel mondial in perioada iulie-decembrie 2007.
Cea mai cunoscuta modalitate de phishing este cea prin e-mail, infractorii trimitind mesaje nesolicitate catre o baza de adrese de e-mail, prin care indeamna destinatarii sa intre pe un site pe care sa furnizeze date personale de identificare (spre exemplu cele de pe card, inclusiv PIN-ul).
Statele Unite ale Americii ocupa, in continuare, primul loc in clasamentul phisherilor cu 66% din totalul mondial, urmate de China cu 14%.
"S-a speculat ca proeminenta Romaniei in fraudele pe Internet ca si alte activitati ilegale are legatura cu perspectiva tarii asupra computerelor.
In climatul social si intelectual din Romania, cunostintele despre calculatoare sint privite ca foarte utile si dorite. Ca o consecinta, o mare proportie a utilizatorilor de calculatoare din Romania au cunostinte tehnice, si ca atare exista o probabilitate ca un numar mai mare de utilizatori decit in alte tari sa foloseasca aceste cunostinte in scopuri necurate", afirma raportul Symantec.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice