Brokerii de credite isi vor face asociatie pana in luna mai
Data publicarii: 16-04-2008 | Finante-BanciAsociatia brokerilor de intermediere a creditelor din Romania va fi infiintata pana in luna mai si va avea si rolul de colabora cu institutiile statului pentru ca statutul acestei meserii sa fie recunoscut, a declarat seful brokerului de credite ipotecare Credit Zone, Cristian Motca.
"Cel mai tarziu in luna mai credem ca va exista asociatia brokerilor de intermediere a creditelor din Romania ca entitate juridica, care va fi infiintata de un grup de cinci sau sase companii de intermediere de credite", a mentionat Motca.
El a adaugat ca asociatia va lua legatura cu institutiile statului in ce priveste statutul acestei meserii si, de asemenea, va lua masuri de educare a pietei romanesti in ce priveste brokerii de credite.
In octombrie 2007, Credit Zone si-a deschis primul sediu in Bucuresti si avea patru consilieri, iar in martie 2008 si-a extins activitatea prin deschiderea celui de-al doilea sediu, tot in Bucuresti, ajungand astfel la 20 de consilieri in ambele sedii.
Brokerul de credite a incheiat parteneriate cu 16 institutii financiar-bancare - Alpha Bank, ATEbank, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Bancpost, BCR, BRD, Credit Europe Bank, Domenia Credit, Egnatia, OTP, Piraeus Bank, Raiffeisen, UniCredit, Volksbank si Bank Leumi - si poarta discutii de parteneriat cu inca cinci institutii, potrivit declaratiilor reprezentantilor companiei.
Credite Zone este o companie cu capital majoritar polonez, specializata in serviciile de intermediere bancara directionate pe credite cu ipoteca, din actionariatul careia fac parte Getin Holding Polonia (69,97% din capital), CE Invest SP Zoo (Polonia) - 28,53% - si Cristian Motca, cu un pachet de 1,5% din actiuni.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice