Nokia ar putea ramine fara facilitati fiscale
Data publicarii: 12-04-2008 | AfaceriPentru ca vor sa investeasca mai mult decit au anuntat initial, finlandezii de la Nokia isi vor pierde din beneficii, noteaza Cotidianul.
Nokia ar putea pierde facilitatile fiscale din Parcul Industrial Tetarom III, in conditiile in care oficialii companiei iau in calcul posibilitatea majorarii investitiei la fabrica din comuna Jucu, judetul Cluj. Practic, potrivit directorului Tetarom, Viorel Gavrea, Nokia va face o investitie in cheltuieli eligibile (investitia in cladiri, in infrastructura, in aparatura tehnologica, dotare) mai mare de 50 de milioane de euro, ceea ce inseamna anularea facilitatilor oferite prin statutul de parc industrial (reducerea de taxe si impozite). "In acest caz, regulile parcului industrial nu se mai aplica, iar Nokia si toti cei implicati se supun regulilor Comisiei Europene.
Adica trebuie sa incepem discutii cu Comisia Europeana care va spune daca Nokia va avea dreptul sa beneficieze de facilitati oferite de titlul de parc industrial. Investitia va fi mult mai mare decit s-a anuntat oficial prin contract, 60 de milioane de euro, si atunci trebuie sa mergem la Comisia Europeana", a afirmat Gavrea.
Potrivit acestuia, limita superioara impusa de regulile Comisiei Europene pentru ca un investitor sa beneficieze de facilitati era de 50 de milioane de euro cheltuieli eligibile.
Gavrea sustine ca, si in aceasta situatie, Tetrarom va continua demersurile pentru obtinerea titlului de parc industrial, acest statut fiind benefic si altor investitori care vor sa se instaleze acolo. "Acest titlu va avantaja si Nokia in cadrul negocierilor cu Comisia Europeana, iar reprezentantii companiei vor putea explica faptul ca se afla intr-un parc care are niste reguli. Sa obtina si ei citeva scutiri", a mai precizat directorul Tetarom.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice