Companiile adopta pe scara tot mai larga tehnologiile si comunicatiile video
Data publicarii: 12-04-2008 | IT&CCompaniile adopta pe scara tot mai larga tehnologiile si comunicatiile video precum si implementarea unor mijloace de comunicare ecologice, la nivel international, se arata intr-un studiu CISCO.
Studiul arata ca odata cu adoptarea pe scara tot mai larga a tehnologiilor video si Web 2.0 (termen care desemneaza o multime intreaga de aspecte interactive si colaborative ale Internetului), companiile devin din ce in ce mai interesate de utilizarea comunicatiilor video pentru extinderea activitatilor comerciale, atragerea unui numar sporit de clienti, imbunatatirea colaborarii intre angajati si implementarea unor mijloace de comunicare ecologice.
Potrivit datelor companiei, mai mult de jumatate dintre cei 850 de decidenti IT intervievati au declarat ca utilizeaza deja instrumente bazate pe tehnologiile video si Web 2.0. Alti 25% au declarat ca au in vedere implementarea unor astfel de instrumente. Totusi, cei mai multi dintre cei intervievati considera ca mai au multe lucruri de facut pentru pregatirea retelelor in vederea implementarii tehnologiilor Web 2.0 si video pentru asistarea comunicatiilor si a colaborarii la nivel de companie.
Tehnologiile video si Web 2.0, cum ar fi blog-urile, site-urile wiki, teleprezenta si conferintele Web, ajuta companiile sa tina pasul cu schimbarile foarte dinamice din domeniul aplicatiilor si al serviciilor IT. Aproape 30% dintre companiile studiate au raportat ca principalul aspect comercial in favoarea investitiilor in instrumente video si Web 2.0 este abordarea cererii sporite a clientilor pentru produse si servicii inovatoare. Un alt factor avut in vedere pentru instalarea de aplicatii video, cu un procent de 26%, este preocuparea pentru aspectele ecologice.
"Adoptarea pe scara larga a tehnologiilor video si Web 2.0 va depinde de gradul in care planurile de dezvoltare ale companiilor se vor corela cu cerintele de extindere a activitatilor si de obtinere a unor avantaje concurentiale. Avand in vedere actuala globalizare si dispersare a fortei de munca, rolul domeniului IT va fi trecerea de la simpla administrare a operatiilor din retea la modelarea impactului companiei prin implementarea de solutii inovatoare privind comunicarea si colaborarea dintre angajati, clienti si parteneri de afaceri.", a declarat Senior Director of Cisco Network Systems, Marie Hattar.
Aproape jumatate dintre respondenti anticipeaza extinderea implementarii tehnologiilor video in urmatorii cinci ani, considerand ca principalii factori de stimulare comerciala sunt eficientizarea colaborarii cu angajatii la distanta (66%) si reducerea cheltuielilor de deplasare (56%).
In afara de costuri, principalul obstacol in calea implementarii tehnologiilor video il constituie problemele asociate cu mentinerea securitatii retelelor (27%). Respondentii considera ca, pe masura ce companiile vor "suprapune" tehnologiile video si Web 2.0 peste aplicatiile colaborative actuale, complexitatea structurilor IT va spori semnificativ.Doar un numar redus de companii considera ca retelele lor existente sunt pregatite pentru implementarea tehnologiilor video, principalele probleme fiind latimea de banda insuficienta si capacitatea redusa a infrastructurilor de retea.
Acest studiu include raspunsurile a peste 850 de decidenti IT din companii cu mai mult de 1000 de angajati din sapte tari: Statele Unite, Marea Britanie, Franta, Germania, India, Rusia si Brazilia. Studiul a fost redactat si analizat in toamna anului 2007 de catre firma independenta de cercetare a pietei Illuminas.
Cisco, (NASDAQ: CSCO) este unul din liderii mondiali in comunicatiile Internet care transforma modul de conectare, de comunicare si de colaborare interpersonala.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman