Chiria pentru apartamentul nou: intre 500 si 4.000 de euro
Data publicarii: 09-04-2008 | ImobiliarePreviziunile analistilor imobiliari, conform carora apartamentele noi adresate clasei de mijloc vor fi scoase pe piata spre inchiriere abia peste citiva ani, sint contrazise de anunturile postate pe site-urile specializate, noteaza Cotidianul. Exista deja oferte de inchiriere pentru locuinte aflate in ansambluri noi din Capitala, pretul fiind de citeva sute de euro.
Specialistii spun ca aceste oferte sint postate de investitori care decid sa astepte pina cind ar putea obtine un profit mai mare din vinzarea locuintei respective. In cazul apartamentelor noi de lux, chiriile sint de mii de euro.
Pe site-urile imobiliare de mica publicitate sint postate anunturi care ofera spre inchiriere apartamente sau garsoniere.
De exemplu, pentru un apartament cu doua camere situat intr-un bloc nou din zona Prelungirea Ghencea se cer 500-700 de euro. Un alt ansamblu rezidential finalizat este Jupiter, de pe Soseaua Oltenitei.
Pentru un apartament cu doua camere in acest ansamblu se cer 650 de euro. Pretul zonei este de aproximativ 450 de euro. In Confort Park, ansamblu rezidential construit in zona Vitan-Birzesti, pretul pentru inchiriere este de 700 de euro pentru un apartament cu doua camere.
Quadra Place este un alt ansamblu care s-a vindut foarte bine, asta si datorita pretului mic cu care s-a inceput vinzarea. In prezent, pentru o garsoniera se cere o chirie de 500 de euro, in vreme ce pentru un apartament cu trei camere se cer 900-1.000 de euro.
Analistii imobiliari spun ca aceste oferte sint postate de investitorii care inca ezita sa vinda aceste proprietati. "Cred ca inchiriaza investitorii care asteapta un moment mai bun pentru vinzare. Probabil se asteapta ca in viitor sa obtina un randament mai bun", spune Ion Radu Zilisteanu, purtatorul de cuvint al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare.
Pe de alta parte, se considera ca diferenta dintre chiria intr-un apartament nou si cea pentru unul vechi nu va fi foarte mare. "Nu cred ca vor fi chirii cu mult mai mari decit cele pentru apartamentele vechi. Cred ca va fi o diferenta de cel mult 10-15%", spune Liviu Ureche, certified international properties specialist.
Chirii de lux
In cazul imobilelor de lux, chiriile sint mult mai mari. Astfel, conform companiei Esop, pentru o garsoniera se cer 800-1.200 de euro/luna, in vreme ce pentru un apartament cu doua camere se ajunge la 1.200-1.800 de euro/luna. Pentru un apartament cu trei camere se cer 1.800-2.500 de euro/luna, iar pentru un apartament cu patru camere se ajunge la 2.800-4.000 de euro/luna.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii