Jumatate dintre managerii romani sunt nemultumiti la locul de munca
Data publicarii: 08-04-2008 | HR/CariereAproape 60% dintre managerii romani nu sunt multumiti de locurile lor de munca actuale si sunt dispusi sa si paraseasca jobul, potrivit unei analize realizate de compania de resurse umane Perspective Group.
Majoritatea celor care isi doresc o schimbare se declara nemultumiti de top management si de lipsa oportunitatilor de dezvoltare profesionala. "Aproximativ 80% dintre managerii interesati de o schimbare nu ar pleca din cauza banilor sau a pachetului salarial adiacent, ci din cu totul alte motive, care tin de business, top management si dezvoltarea personala", a declarat pentru Business Standard Alina Botezatu, managing partner al Perspective Group.
Potrivit acesteia, neimplicarea managerilor in luarea deciziilor strategice, imposibilitatea de a‑si exprima opinia si de a avea "mana libera" reprezinta cele mai frecvente motive de nemultumire in randul managerilor. Datele culese de Perspective Group arata ca lista cu nemultumiri este completata de motive cum ar fi lipsa unei strategii si viziuni coerente pe termen lung a companiei, investitiile minime in tehnologie, lipsa altor resurse necesare pentru a-si indeplini obiectivele sau lipsa unor planuri de dezvoltare a carierei.
"Daca procentajul managerilor nemultumiti la locul de munca ar fi atat de mare, ei ar trebui sa accepte rapid propunerile de schimbare a jobului venite de la headhunteri. Or, acest lucru nu se intampla atat de usor", spune Madalina Popescu, general manager al firmei de consultanta HR Pluri Consultants. Potrivit acesteia, cele mai des intalnite motive de nemultumire ale managerilor sunt legate de gradul ridicat de stres si de nivelul de responsabilitate inalt.
Potrivit studiului, cei mai nemultumiti par a fi managerii din constructii, 70% dintre acestia intentionand sa-si schimbe jobul, deoarece cred ca obiectivele care le-au fost stabilite nu sunt realizabile din motive care nu tin de ei, ceea ce duce la o neconcordanta intre asteptarile lor si ale sefilor. De asemenea, aproximativ 30% dintre managerii constructori sunt nemultumiti de conditiile de munca, pachetul salarial, precum si de lipsa planurilor de dezvoltare a carierei.
Printre nemultumiti sunt si managerii din vanzari, 60% dintre acestia spun ca nu au libertatea de a lua decizii si nici macar nu sunt implicati in luarea deciziilor, in timp ce 40% mentioneaza ca sunt demotivati, pentru ca li se impun obiective nerealizabile, atat lor, cat si intregii echipe, nu au suficiente resurse pentru a-si indeplini obiectivele si ca superiorii nu isi respecta cuvantul dat.
"Managerii se plang si de nerecunoasterea meritelor de catre superiori, comunicarea defectuoasa cu acestia, nerespectarea cuvantului dat si a intelegerilor de la angajare de catre superiori", adauga Alina Botezatu. Piata locala de recrutare si consultanta in management este dominata de firmele Adecco, Manpower, Lugera & Makler, Professional si AIMS Human Capital.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman