Cand trebuie sa-ti schimbi obligatoriu slujba
Data publicarii: 07-04-2008 | HR/CariereDaca nu te mai motiveaza nimic din ceea ce faci la serviciu, este cazul sa schimbi departamentul sau chiar firma pentru care lucrezi, noteaza Evenimentul Zilei. Diminetile tale incep tot mai prost si nu mai ai "tragere de inima" sa iesi pe usa casei si mai ales sa intri pe cea de la birou? Toate sarcinile au ajuns sa fie o pacoste, in loc de o provocare? Este clar ca ai nevoie de o schimbare.
"Nu neaparat de companie! Poate fi vorba de o plafonare de care superiorul tau este sau nu constient. Impreuna cu acesta si cu departamentul de HR, schimbarea poate lua forma unor cursuri, unor sarcini noi sau a unui job intr-un alt departament, dar in aceeasi firma", spune Ioana Moholea, project manager al firmei Perspective Group.
Si Camelia Buburuz, directorul de resurse umane al hotelului JW Marriott Bucharest, spune ca, daca te-ai plictisit de ceea ce faci si vrei o schimbare radicala in cariera, nu trebuie sa demisionezi.
Poti sa discuti cu sefii tai despre aceasta problema si sa-i intrebi daca exista posibilitatea sa lucrezi in alt domeniu, dar in aceeasi firma.
"Daca discutiile cu superiorii nu par sa mai aiba sens si promisiunile se transforma mereu in iluzii, chiar si o schimbare radicala de mediu poate fi solutia", este de parere Ioana Moholea.
Daca nu poti avansa, cauta alta companie!
De asemenea, daca lucrezi de ceva timp pe aceeasi pozitie si ti-ai dat seama ca aceasta nu ti se mai potriveste, este cazul sa-ti cauti altceva de lucru. "Daca esti genul de persoana care vrea sa-si dezvolte cariera si sa avanseze, dar in cadrul firmei pentru care lucrezi nu s-a ivit nicio oportunitate si nici nu sunt sanse ca acest lucru sa se intample vreodata, este cazul sa-ti gasesti o slujba pe masura ta intr-o alta firma", este de parere Camelia Buburuz.
Se poate intampla sa alegi un alt "drum" si in urma unei propuneri foarte tentante din partea unei alte firme. "Daca ceva similar nu se poate materializa la locul actual de munca, aceasta schimbare este o consecinta fireasca", explica Ioana Moholea.
Ineficienta cantareste greu in decizia plecarii
Daca nu mai esti motivat de sarcinile pe care le ai de indeplinit si nici seful tau nu-ti ofera alte variante, cu siguranta nu trebuie sa mai stai pe ganduri. Schimba locul de munca!
"Si ineficienta, si calitatea scazuta a rezultatelor, dar si feed-back-ul negativ al celorlalti sunt indicii evidente ca ceva nu functioneaza bine si ca trebuie sa iei atitudine", spune Ioana Moholea. Se poate intampla ca relatia ta cu colegii sau cu sefii sa nu fie una foarte buna si din aceasta cauza sa lipseasca rezultatele. Si in acest caz, inainte de a incepe cautarea unei alte slujbe, trebuie sa incerci sa imbunatatesti relatia defectuoasa cu colegii ori cu sefii.
Incearca sa previi!
Daca nu vrei sa te plafonezi si sa previi toate aceste lucruri, este bine sa discuti (din timp!) cu seful tau direct. "Roaga-l sa-ti ofere mai multe responsabilitat i, eventual un proiect prin care sa ii arati ca poti mai mult", spune Mihaela Stroe, general manager al companiei Acta Nonverbal.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des