Credit Europe Asigurari a intrat pe profit dupa sase luni de activitate
Data publicarii: 06-04-2008 | AfaceriCredit Europe Asigurari a afisat prime brute subscrise de 5,75 milioane lei in cele sase luni de activitate in 2007 si a intrat pe profit in acest an, mai ales datorita orientarii afacerii catre asigurarile de cladiri si bunuri, a declarat directorul general adjunct al companiei.
Credit Europe Asigurari, parte a grupului financiar turc FIBA, a fost autorizata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) sa practice activitati de asigurari generale din luna iulie 2007.
"Compania a obtinut profit dupa mai putin de sapte luni de la data obtinerii autorizatiei de functionare ca asigurator, in ciuda tuturor investitiilor aferente perioadei de inceput", a mentionat directorul general adjunct al companiei, Radu Manoliu, care a precizat ca societatea a inregistrat profit in ianuarie si februarie.
El a mentionat ca strategia de dezvoltare a companiei nu este orientata spre acumularea rapida de cota de piata, iar de la infiintare "respinge practicile de dumping, inca utilizate pe piata romaneasca de profil, pe care pare sa persiste obsesia costurilor minim posibile".
Directorul general adjunct al Credit Europe Asigurari a adaugat ca, in 2007, doar 31% din portofoliu (1,78 milioane de lei) era reprezentat de asigurarile tip Casco, in timp ce asigurarile de cladiri si bunuri continute insumau aproape jumatate (47%) din portofoliu, respectiv 2,72 milioane de lei. De asemenea, asigurarile de credite reprezentau circa 19% din portofoliu, respectiv 1,07 milioane de lei.
"La sfarsitul acestui an vom asista la o crestere de cateva ori a nivelului primelor brute subscrise fata de nivelul inregistrat anul trecut, in conditiile in care acest acest nivel a fost deja depasit in primele trei luni de activitate ale acestui an", a spus Manoliu.
El considera ca perspectivele societatii sunt incurajatoare, atat din punct de vedere al canalelor de distributie, cat si din punct de vedere al proiectelor de lansare de noi produse. Societatea mizeaza in special pe vanzarea de produse prin intermediari.
Credit Europe Asigurari tinteste unul din primele 15 locuri pe piata la sfarsitul lui 2008
"Conducerea companiei estimeaza atingerea implicita a uneia dintre primele 15 pozitii ale pietei romanesti de profil la sfarsitul anului 2008, fara ca acest aspect sa reprezinte un scop in sine", a adaugat Manoliu.
El a mentionat ca ponderea asigurarilor non-auto a fost mai mare decat ponderea asigurarilor tip Casco din luna octombrie 2007. Mai mult, ponderea asigurarilor de tip Casco in portofoliul companiei dupa primul trimestru din 2008 a scazut sub 20%, in conditiile unui nivel de subscrieri comparabil cu cel afisat la sfarsitul lui 2007.
Directorul general adjunct al companiei a precizat ca ponderea asigurarilor de credite a depasit nivelul de 40% din portofoliul acumulat in cursul primului trimestru din 2008, datorita parteneriatului dintre companie si Credit Europe Bank. Manolescu a adaugat ca acest tip de asigurari a fost deja pus si la dispozitia unor societati din afara grupului.
"Rata daunei nu a reprezentat niciodata o problema pentru conducerea societatii Credit Europe Asigurari, ca urmare a politicii de subscriere profitabila", a mentionat Manoliu.
El a explicat ca societatea a evaluat asigurarile de tip Casco pentru persoanele juridice in functie de profilul de risc.
Compania mizeaza pe transmiterea urgenta a acordurilor de plata si efectuarea cu prioritate a platilor aferente daunelor, pe care o considera "cea mai buna politica de promovare a imaginii, cel putin in privinta asigurarilor tip Casco".
Credit Europe Asigurari mizeaza pe o crestere mai mult decat semnificativa a ponderii asigurarilor de accidente de persoane in portofoliul companiei, avand in vedere gradul destul de redus de penetrare a acestui tip de asigurari in total piata.
Pentru a sustine nivelul asteptat de subscrieri pentru anul in curs, actionariatul companiei a hotarat deja sa majoreze capitalul social cu aproape 1,85 milioane de lei, astfel incat acesta sa ajunga la 13,168 milioane lei, suma fiind deja varsata.
Actionarii companiei si-au exprimat disponibilitatea de majorare ulterioara a capitalului social, in masura in care cifra de afaceri sau solicitarile de autorizare pentru noi clase de asigurari vor necesita luarea unei astfel de decizii, a precizat Manolescu.
"Resursele financiare ale grupului si holdingului - care detine active totalizand peste 17,1 miliarde dolari si un capital social de peste 4,1 miliarde dolari - permit transpunerea rapida in practica a unei astfel de decizii, indiferent de anvergura sumei implicate", a spus directorul general adjunct al Credit Europe Asigurari.
Credit Europe Asigurari SA este controlata de grupul turcesc Fiba, prin Credit Europe Group NV, ce detine 99,9% din capital. Credit Europe Group NV mai detine pe piata romaneasca societatile Credit Europe Bank (fosta Finansbank), Credit Europe Leasing (fosta Finans International Leasing) si Credit Europe Ipotecar.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani