Vodafone Romania reduce tarifele de internet mobil in roaming
Data publicarii: 02-04-2008 | IT&CVodafone Romania reduce, din 1 aprilie, tarifele pentru serviciile de date in roaming cu pana la 67% si lanseaza totodata noi abonamente de roaming de date, prin serviciul Vodafone Connect Abroad, a anuntat compania.
"Noile oferte Vodafone Connect Abroad aduc reduceri cu pana la 67% la tarifele de Internet mobil in roaming", a declarat directorul executiv al Vodafone Romania, Liliana Solomon.
Astfel, incepand cu 1 aprilie, clientii Vodafone Romania pot folosi un pachet cu tarif zilnic sau unul cu tarifare lunara, pentru a beneficia de acces instant la e-mail, Internet sau Intranet, in afara granitelor tarii.
Pachetul care ofera utilizatorilor un tarif zilnic pentru folosirea Internetului mobil in roaming se numeste Vodafone Mobile Connect Roaming 24h si are doua optiuni. Astfel, clientii Vodafone pot opta pentru pachetul de 12 euro plus TVA, cu 50 MB trafic inclus, pentru 24 de ore, valabil in 20 de retele Vodafone. In schimb, cei care doresc sa utilizeze serviciile de date mobile intr-un numar extins de destinatii, pot alege tariful zilnic de 25 euro plus TVA, cu 50 MB trafic inclus, pentru 24 de ore, valabil in 20 de retele Vodafone si alte 18 retele partenere.
Pentru tarifarea lunara clientii Vodafone Romania au la dispozitie doua pachete de roaming de date. Vodafone Mobile Connect Roaming 200, la tariful de 40 euro plus TVA/ luna, care ofera utilizatorilor de date mobile un trafic de 200 BM in roaming, in 20 de retele Vodafone si Vodafone Mobile Connect Roaming 200 extins, la tariful de 100 euro plus TVA/ luna, cu un trafic de 200 BM in roaming, in 20 de retele Vodafone si alte 18 retele partenere Vodafone.
"Pentru clientii Vodafone Mobile Connect care nu opteaza pentru unul din pachetele de date in roaming cu trafic inclus, va fi activata automat tarifarea standard, per MB, cu 6 euro plus TVA/ MB in retelele preferate Vodafone si 8 euro plus TVA/MB in alte retele", se arata intr-un comunicat al companiei.
Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 8.807.859 de clienti, la 31 decembrie 2007. Vodafone este cel mai mare grup international de comunicatii mobile, cu divizii in 25 de tari de pe cinci continente si cu 252,3 de milioane de clienti, la care se adauga alte 40 de retele partenere.
Principalii competitori ai Vodafone pe piata de telecomunicatii mobile din Romania sunt: Orange, Cosmote si Zapp.
Operatorul de telefonie mobila, Orange Romania, a anuntat ca a redus, incepand din ianuarie, tarifele de roaming cu 46% pentru serviciile de transfer de date si a introdus conceptul de retea preferata pentru abonatii ce calatoresc in principalele tari europene, potrivit unui comunicat al companiei.
Clientii Orange cu abonament au tarife mai mici pentru serviciile de date in cele 66 de tari cu care Orange are acorduri de roaming GPRS. Astfel, 1 MB de trafic in roaming intr-o retea din Spania costa sase euro, fata de tariful anterior de 9,25 euro. Similar, 1 MB de trafic costa, de acum, sapte euro in roaming in Turcia fata de 9,25 euro, opt euro EUR in China fata de 11 EUR, noua euro in Brazilia fata de 11 euro si 11 euro in Australia fata de 15,5 euro.
Atunci cand calatoresc in Europa, abonatii Orange pot beneficia de tariful de cinci euro pentru 1 MB de trafic de date, daca selecteaza una dintre retelele preferate din tarile Comunitatii.
Potrivit operatorului de telefonie mobila, lansarea unor pachete de date cu trafic inclus in roaming le ofera clientilor Orange posibilitatea de a face transfer de date cu costuri mai reduse atunci cand se afla in roaming in spatiul comunitar. Astfel, un pachet cu 10 MB de trafic inclus costa 40 euro, 15 MB costa 55 euro, 20 MB costa 70 euro, iar pachetul de 50 MB costa 160 euro.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului