Autorizarea persoanelor fizice ar putea fi transferata la Registrul Comertului
Data publicarii: 31-03-2008 | EconomieAutorizarea persoanelor fizice ar putea sa nu va mai fie intocmita de primarii, ci de catre Registrul Comertului prin judecatorul delegat, potrivit unui proiect de ordonanta al Ministerulului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL).
"In momentul de fata, potrivit Legii 300/2004, autorizatiile de persoana fizica autorizata sunt eliberate de catre primarii. Acest proiect de ordonanta privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale sau familiale propune o inovatie deosebit de importanta - autorizarea nu va mai fi facuta de primarii ci de catre Registrul Comertului prin judecatorul delegat", se arata in documentul MIMMCTPL.
Conform ordonantei, daca socoteste ca toate conditiile legale sunt indeplinite, judecatorul delegat va dispune autorizarea si inregistrarea in registrul comertului, in sectiunea rezervata PFA, intreprinderilor individuale sau celor familiale, dupa caz, printr-o incheiere, potrivit art. 6 din Legea nr. 26/1990. Registrul comertului va elibera certificatul de inregistrare, continand codul unic de inregistrare atribuit de Ministerul Finantelor Publice, precum si alte acte prevazute de lege.
Incheierea judecatorului delegat si certificatul de inregistrare, continand codul unic de inregistrare sunt documentele care vor atesta prin ele insele autorizarea activitatii economice si inregistrarea in registrul comertului de pe langa tribunal, precum si la autoritatea fiscala competenta.
Potrivit reprezentantilor MIMMCTPL, introducerea acestei masuri va contribui la reducerea timpului necesar pentru autorizare, simplificarea procedurilor de autorizare, precum si la cresterea increderii cetateanului in procedurile de obtinere a autorizatiilor amintit.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani