Ministrul comunicatiilor: Antenele GSM nu sunt nocive
Data publicarii: 31-03-2008 | IT&CMinistrul comunicatiilor, Karoly Borbely, s-a declarat indignat de isteria creata pe tema efectelor antenelor de telefonie mobila asupra sanatatii, precizand ca au fost facute masuratori la blocurile pe care sunt amplasate antene si la cele fara antene si a constatat ca nu exista nici o diferenta, noteaza Gardianul. "Am efectuat masuratori in Bucuresti, la blocuri pe care sunt amplasate antene si la altele fara antene. Nu exista nici o diferenta. Ba mai mult, toate tehnologiile folosite in Romania se folosesc si in UE. Nu sunt motive de ingrijorare sau de temere, deoarece s-a dovedit ca emisiile antenelor GSM din Capitala se situeaza sub valorile recomandate la nivel european", a declarat Borbely.
Acesta a precizat ca, in urma campaniei privind efectul tehnologiei GSM, o serie de primari, printre care si edilul Orastiei, au declarat ca vor scoate antenele de telefonie mobila in afara orasului. Afirmatia ministrului comunicatiilor este sustinuta de Comisia Europeana, care sustine ca nivelul de radiatii electromagnetice din tara noastra este cu mult sub standardele europene. In urma unei vizite la Bucuresti, comisarul european pentru societatea informationala si mass-media, Viviane Reding, a declarat ca, la nivelul Comisiei Europene, au fost realizate peste 500 de studii si nici macar unul dintre acestea nu a dovedit ca radiatiile electromagnetice emise de antenele GSM afecteaza sanatatea oamenilor.
Pentru o mai buna informare a romanilor cu privire la comunicatiile mobile si sanatate, Ministerul Comunicatiilor, in colaborare cu Ministerul Sanatatii si Asociatia operatorilor de telefonie mobila, va incepe, in luna aprilie, o campanie de promovare a tehnologiei folosite, precum si a modului si principiilor de functionare a antenelor.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani