Cele mai bune rate de schimb valutar la banci
Data publicarii: 25-03-2008 | Finante-BanciRIB cumpara cel mai scump, in timp ce, la vinzare, cotatiile sint foarte strinse, cu un usor avantaj pentru Piraeus, CEC si Romexterra. Varianta schimbului valutar prin intermediul ghiseelor bancare este mai buna, cel putin din perspectiva sigurantei, decit cea a caselor de schimb. Cotidianul a realizat o evidenta a cursurilor practicate de banci pe parcursul unei saptamini. Exceptind doua, trei nume, majoritatea bancilor isi rezerva o marja (dintre pretul de vinzare si cel de cumparare) aproape identica ce se invirte in jurul valorii de zece bani. Cele citeva exceptii sint Romanian International Bank, a carei marja este la jumatatea mediei in defavoarea bancii, Bancpost si BRD, a caror diferenta intre cele doua valori este ceva mai mare decit media in favoarea lor.
Cel mai putin variabil curs il are CEC, iar cel mai putin stabil il gasim la UniCredit Tiriac. Raportate la cursul oficial anuntat, valorile practicate de banci difera cu 3 bani in medie atit la cumparare, cit si la vinzare.
In trei din cele cinci zile pe care le-am luat in calcul, Romanian International Bank a avut cea mai buna rata de schimb la cumparare de euro. Cu alte cuvinte, cel mai avantajos pentru clienti. Diferenta dintre RIB si cel de-al doilea clasat, Piraeus Bank, a fost de cel putin trei bani, iar in comparatie cu cea mai proasta optiune, de aproape sase bani. In conditiile in care RIB este foarte putin prezenta prin sucursale pe piata bancara din Romania, cea mai buna varianta pentru vinzare de euro ar fi UniCredit Tiriac sau chiar Raiffeisen Bank. Daca vreti sa cumparati euro, cea mai buna varianta, la prima vedere, este MKB Romexterra, care vinde cu pina la 3 bani mai ieftin decit ceilalti. In aceasta privinta insa, diferentele sint destul de mici intre banci. Totusi, variante mai bune si mai usor de gasit sint, in ordine, Raiffeisen, CEC si Alpha Bank.
Integral in Cotidianul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani