Scandal pe piata auto
Data publicarii: 24-03-2008 | AutoCea mai mare problema a firmelor de leasing operational este ca nu stiu si nu vor sa atraga clienti noi pe pietele in care intra si ca urmaresc profituri maxime pe seama obtinerii de avantaje de la importatorii si dealerii de masini, au declarat oficiali ai industriei auto intr-o conferinta avuta la finele saptamanii trecute, noteaza Curierul National. Acestia au mai afirmat ca in momentul de fata companiile de leasing operational testeaza piata romaneasca, iar campaniile de promovare a produselor sunt aproape inexistente.
Pozitia dealerilor a fost dur atacata de reprezentantii companiilor de leasing, care ii acuza pe acestia de lipsa de flexibilitate si de necunoasterea in profunzime a modului de operare a unei astfel de companii. De asemenea, acestia au reamintit faptul ca produsul de leasing operational nu a existat pentru companiile romanesti pana in 2005, cand a intrat pe piata din Romania, spre deosebire de pietele europene, unde produsul este foarte puternic si este parte a conceptului de externalizare a altor activitati ce nu reprezinta obiectul principal de activitate.
"Problema companiilor de leasing operational este ca nu stiu si nu vor sa atraga noi clienti atunci cand intra pe o piata noua. Ei au, de regula, un portofoliu restrans, in persoana companiilor multinationale, carora le ofera servicii si in alte state", a spus, joi, Viorel Niculescu, directorul Auto Trading Team, dealer pentru marcile Jaguar si Land Rover. Directorul de vanzari al Radacini Motors, Nicolae Sorescu, a aratat ca firma pe care o reprezinta nu a primit "oferte serioase" din partea companiilor de leasing operational.
"Ei urmaresc maximizarea profiturilor prin obtinerea de avantaje deosebite, pe de-o parte de la importator, prin reduceri mari de preturi la achizitia de automobile si la intretinere, precum si de la clientii lor, prin tarife relativ mari. O concurenta sporita pe piata leasingului operational ar regla aceste derapaje", a spus Sorescu. Niculescu, fost director al Romcar, importatorul marcii Ford pe piata locala, a adaugat ca prezenta companiilor de leasing operational in Romania este timida, desi potentialul pietei este ridicat.
"Companiile de leasing operational testeaza piata romaneasca, nu au penetrat-o cu adevarat. Campaniile de promovare derulate de companiile din domeniu sunt aproape inexistente", a spus directorul Kia Romania, Dan Chitaru.
Catalin Gavra, directorul general al Romcar, importatorul marcii Ford pe piata locala, a spus ca firmele de leasing operational au o prezenta modesta in Romania din cauza pietei produselor second-hand. "Piata second-hand este foarte nesigura, iar daca firmele din domeniul leasingului operational ar cumpara multe unitati, s-ar trezi in situatia in care nu vor avea unde sa le vanda. In acest caz, ei pot considera investitiile majore ca fiind riscante din acest punct de vedere", a aratat Gavra.
Integral in Curierul National
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile