Targul Angajatori de top ofera peste 3.000 de slujbe
Data publicarii: 21-03-2008 | HR/CariereTinerii absolventi, cu cel mult sapte ani de experienta, isi pot gasi un loc de munca intr-o companie de renume din Romania, la targul de joburi "Angajatori de top", la care 114 firme ofera peste 3.000 de slujbe, atat pentru pozitii de entry-level, cat si pentru manageri.
Targul de cariera "Angajatori de top", dedicat tinerilor profesionisti care vor sa urmeze o cariera intr-una din companiile de renume din tara, s-a deschis vineri, la Sala Palatului, organizatorii asteptandu-se la o participare de peste 13.000 de persoane.
"Una din noutatile de la aceasta editie este ca tinerii participanti pot avea pana la sapte ani de experienta, si nu cinci, ca la editiile precedente, pentru a oferi celor interesati posibilitatea sa se angajeze pe o pozitie mai inalta, poate chiar de manager. Pana acum, majoritatea celor care se angajau prin intermediul targului organizat de noi intrau pe pozitii de entry-level", a spus reprezentantul firmei organizatoare, Dragos Gheban.
Potrivit lui Gheban, la editia din aceasta primavara a targului, 28 dintre companiile participante organizeaza workshopuri de cariera, in cadrul carora reprezentantii angajatorilor vor prezenta posibilitatile pe care tinerii angajati le au pentru a-si construi o cariera. Totodata, vor fi lansate si 20 de programe speciale de recrutare, pentru absolventii cu experienta in domeniile economic, IT si tehnic.
"Tinerii care vor intra in aceste programe trec de mai multe filtre de recrutare si vor urma mai multe etape de pregatire intensiva, astfel incat la finalul celor cateva luni de training, vor putea fi angajati pe pozitii importante in compania respectiva. Pentru a intra in aceste programe nu este nevoie de o anumita pregatire profesionala, mai degraba trebuie sa demonstreze ca vor sa urmeze o cariera in domeniul repectiv, sa fie preseverenti si sa urmareasca performanta", a mai spus Gheban.
Potrivit reprezentantului organizatorilor, printre companiile care ofera astfel de programe se numara Rompetrol, BRD, JTI, Kraft Foods sau Raiffeisen Bank.
Domeniile in care comaniile ofera cele mai multe locuri de munca sunt financiar-bancar (600), audit si consultanta (500), resurse umane si marketing (400), IT (400) sau telecomunicatii (300). Dragos Gheban a precizat ca, in domeniul auditului, taxelor si consultantei, participantii pot afla, intr-o singura zi, ofertele de joburi ale celor mai mari jucatori din domeniu - Deloitte, PricewaterhouseCoopers, Ernst&Young si KPMG. De asemenea, in domeniul telecom, la targul de joburi participa toate companiile importante din Romania - Vodafone, Orange, Cosmote, Zapp, Ericsson sau UPC.
Tinerii profesionisti pot participa si la doua workshopuri - "Tehnologii IT&C de viitor" si "Strategii de cariera in consultanta", in cadrul carora pot discuta cu specialisti in domeniu care sunt tendintele pe plan global in fiecare dintre cele doua industrii si cum trebuie sa se pregateasca pentru a evolua in cariera, in functie de aceste tendinte. "In cadrul evenimentului, companiile participante prezinta aproximativ 900 de joburi in IT&C si Consultanta, iar cele doua workshopuri ii vor ajuta pe tineri sa faca alegeri informate asupra joburilor la care aplica si sa le dea o imagine mai buna legata de planurile de cariera pe care trebuie sa si le construiasca", a mai spus Gheban.
Editia a patra a targului de joburi "Angajatori de top" se desfasoara in zilele de vineri si sambata, intre orele 10.00 si 17.00, iar intrarea este gratuita. La editia precedenta a evenimentului, au participat peste 13.000 de persone, iar aproximativ 1.500 au fost angajate intr-o companie de top.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani