Confidentialitatea salariului, valabila doar pentru middle si top manageri
Data publicarii: 21-03-2008 | HR/CariereManagerii respecta cel mai mult confidentialitatea salariilor pe care le primesc, sunt de parere consultantii de resurse umane. In general insa, pe piata locala, zvonurile si discutiile despre salarii se perpetueaza mult mai usor decat in alte tari, dand nastere la frustrari si presiuni la negocierea remuneratiei.
"Ocupantii pozitiilor de middle si top management sunt cei care au tendinta de a pastra confidentialitatea salariilor, percepand mai indeaproape importanta acestui aspect", afirma Alina Candea, business manager pentru compania de recrutare CVO Intenational. Respectarea confidentialitatii salariului este importanta, spune aceasta, deoarece protejeaza compania, orice informatie denaturata riscand sa afecteze imaginea companiei, in contextul unei piete a muncii sensibile.
Pe de alta parte, in interiorul firmei, discutiile despre salarii genereaza frustrari, plecari din companie, presiuni la negociere, precum si un grad scazut de productivitate, generat de lipsa de motivatie.
"Natura umana, in general, este curioasa - compara, barfeste, trateaza comparativ colegii, prietenii. In toate companiile in care am fost, oricat de multe politici de securitate aveam, oamenii vorbeau despre salarii intre ei si existau frustari legate de acest aspect", spune si Mihaela Forgaciu, director de HR pentru hotelul de cinci stele Radisson SAS. Solutia companiilor pentru a se respecta confidentialitatea salariului este anuntarea grilei de salarii pentru diverse categorii de joburi, crede directorul HR.
Romanii nu se documenteaza atent in legatura cu salariile practicate pe piata, spune Alina Candea, principala sursa de informare pentru majoritatea fiind reprezentata de zvonuri. In general, salariatii companiilor mari sunt mai informati cu privire la nivelul salarial al pietei, principala lor sursa de informatii fiind studiile care se fac in piata, afirma Forgaciu.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile