PR: Tacerea firmelor a inflamat crizele anului
Data publicarii: 21-03-2008 | DiversePosibila contaminare cu dioxina a unor iaurturi cu fructe produse de Danone, decesul Ralucai Stroescu de la compania multinationala Ernst & Young si suspiciunea de pesta porcina la o ferma a companiei Smithfield sunt crizele anului 2007, potrivit unui studiu al agentiei Rogalski Grigoriu Public Relations, noteaza Evenimentul Zilei.
Prima analiza a crizelor de comunicare din Romania si-a propus sa ofere specialistilor in relatii publice un instrument pentru anticiparea si gestionarea unor situatii similare, pe baza analizei articolelor aparute in presa centrala si a declaratiilor a 98 de jurnalisti ce scriu pe domeniile economic si social, implicati in redactarea acestor materiale.
Factori si mesaje
Studiul analizeaza factorii care au declansat si au alimentat cele trei crize, fiind discutate sub aspectul mesajelor pe care un potential consumator le-a receptat prin intermediul presei, dar si sub aspectul factorilor sociali, politici sau economici care au antrenat mediatizarea excesiva a celor trei cazuri.
Predictii si tendinte pentru 2008
Companiile din industriile financiara, alimentara, imobiliara, transporturi aeriene, cele care activeaza pe piata de pensii (asigura ri), companiile care furnizeaza servicii medicale, cele din industria farmaceutica, precum si companiile care activeaza in zona asigurarilor de viata sunt, potrivit jurnalistilor, cele mai expuse la situatii de criza cu implicatii mediatice. Acestea sunt urmate de companiile din zona medie de risc din domeniile retail, industria bauturilor, industria alcoolului si vinului sau telecomunicatii.
Jurnalistii considera ca gestionarea unei crize este in egala masura responsabilitatea directorului unei companii, dar si a managerului de comunicare (98%) si ca managementul proactiv al riscurilor de reputatie este la fel de important ca managementul financiar al unei companii (90%).
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani