Tur prin casele miliardarilor
Data publicarii: 19-03-2008 | LifestyleCel mai modest dintre bogatii planetei este Warren Buffet, care locuieste intr-un imobil achizitionat la un pret echivalent cu al unei garsoniere din Ferentari, noteaza Cotidianul. Cel mai bogat om din lume, Warren Buffet, locuieste in vila cu cinci dormitoare achizitionata pentru 31.500 de dolari in 1958, se arata intr-un material realizat de revista "Forbes". Aceasta desi averea lui Warren Buffet este estimata la 62 de miliarde de dolari. Nu toti bogatii planetei sint la fel de modesti. Majoritatea locuiesc in adevarate palate achizitionate cu zeci sau sute de milioane de dolari. Un exemplu de comoditate poate fi considerat Donald Trump. Acesta locuieste intr-un superb apartament, situat in Trump Tower (foto). Apartamentul este evaluat la nu mai putin de 50 de milioane de dolari. In aceste conditii, miliardarul american trebuie doar sa ia liftul pentru a ajunge din casa la birou.
Magnatul otelului, Lakshmi Mittal, a facut senzatie in urma cu citiva ani cind a achizitionat o locuinta cu 12 dormitoare in apropiere de Palatul Kensington din Londra. Pretul platit de acesta in 2004, cind a cumparat imobilul de la un alt personaj celebru, Bernie Ecclestone, i-a uimit pe toti: peste 120 de milioane de dolari. Casa este decorata cu marmura extrasa din aceeasi cariera din care s-a luat marmura si pentru Taj Mahal. Windows-ul i-a deschis lui Bill Gates drumul catre o locuinta de peste 6.000 de metri patrati construiti. Proprietatea bossului Microsoft, situata in Washington, a fost estimata la peste 135 de milioane de dolari. Pe linga cele opt dormitoare, Bill Gates a mai investit intr-o piscina de aproximativ 90 de metri patrati, cu un sistem audio subacvatic. Un alt personaj important din IT, James Ellison, bossul Oracle, a optat pentru o locuinta pentru 100 de milioane de dolari, construita ca un palat japonez.
Creatorul seriei "Star Wars", George Lucas, si-a botezat proprietatea Skywalker Ranch. Aceasta a fost evaluata de specialisti la aproximativ 100 de milioane de dolari. George Lucas a conceput aceasta proprietate nu numai ca domiciliu, ci si ca un "platou de filmare" potrivit pentru realizarea unor parti din productiile regizate de acesta. Ranch-ul sau are chiar si un grup privat de pompieri. O achizitie spectaculoasa a facut si magnatul diamantelor, Lev Leviev, care a cumparat, pentru 65 de milioane de dolari, o proprietate de aproximativ 1.600 de metri patrati din apropierea Londrei. Pretul este mare chiar si pentru Londra, dar se pare ca merita in conditiile in care proprietatea ofera o piscina placata cu aur, un cinema, iar usa de la intrare este blindata.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile