Cele mai scumpe orase din lume: Oslo, Copenhaga si Londra
Data publicarii: 19-03-2008 | DiverseOslo, Copenhaga si Londra sunt in continuare cele mai scumpe orase din lume, iar cea mai mare putere de cumparare este in Elvetia, in orasele Zurich si Geneva, arata un studiu al bancii elvetiene UBS efectuat pe un esantion de 71 de orase din lume in 2006 si publicat marti, scrie AFP.
In conformitate cu rezultatele anchetei despre preturi si salarii, orasul Dublin - care in 2005 se situa pe locul 13 intr-un clasament al celor mai scumpe orase din lume - a urcat pana pe locul al patrulea, devansand Zurich, Stockholm, Helsinki si Geneva.
Daca sunt incluse chiriile, clasamentul celor mai scumpe orase din lume va arata insa foarte diferit. Astfel, New York - situat fara chirii pe locul 17 - ar trece pe locul al cincilea, dupa Londra, Oslo, Dublin si Copenhaga. In ambele situatii, Paris se situeaza pe locul al noualea.
Cele mai mari salarii brute se platesc in Copenhaga, capitala Danemarcei fiind urmata de Oslo, Zurich, Geneva si Dublin.
Din punctul de vedere al salariilor nete, insa, dupa deducerea impozitelor si a contributiilor sociale, in fruntea clasamentului se afla orasul Zurich, urmat de Dublin, Oslo, Geneva, Luxemburg si Copenhaga.
Daca se compara venitul disponibil cu preturile pentru a evalua puterea de cumparare, atunci salariatii din Zurich, Geneva, Dublin si Luxemburg sunt cei care pot cumpara cel mai mult.
"O ora de munca la Dublin genereaza o putere de cumparare cu aproape 28% mai mare decat la Amsterdam, daca nu tinem seama de chirii", observa studiul citat de AFP.
Daca sunt incluse chiriile, puterea de cumparare neta cea mai mare este la Zurich, Geneva, Luxemburg, Berlin, Dublin si Frankfurt. Aceste orase sunt urmate in clasament de Auckland, Los Angeles, Munchen, Oslo, Helsinki si Sydney.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani