E mai ieftin sa studiezi in strainatate!
Data publicarii: 17-03-2008 | EducatiePrin bursele, scutirile de taxe sau imprumuturile oferite de unele state, universitatile de prestigiu nu mai reprezinta un lux pentru tinerii romani. Ofertele au fost prezentate la Targul International al Universitatilor - RIUF 2008, noteaza Evenimentul Zilei.
Tinerii care aleg o universitate din strainatate, beneficiaza de burse sau imprumuturi din partea respectivului stat si au un job part-time pot studia mai ieftin decat in tara.
Finantarile pentru studii au fost la mare cautare pentru tinerii care au vizitat, in weekend, Targul International al Universitatilor 2008 (Romanian International University Fair - RIUF), organizat de Grupul Educativa si gazduit de Teatrul National din Bucuresti.
Reprezentantii a peste 100 de universitati din 15 tari - printre care s-au numarat Universitaet Freiburg (Germania), University of Kent si Coventry University (Marea Britanie) - si-au prezentat aici ofertele pentru studii universitare, de masterat si doctorat, dar si cele legate de burse. In cazul universitatii din Coventry, acestea acopera 50% din costurile legate de cazare si masa in campus. Tot in Marea Britanie, tinerii pot primi imprumuturi pentru acoperirea costurilor.
Pentru Danemarca, taxa de scolarizare - reprezentand aproximativ 10.000 de euro pe an - este finantata de guvern. Totodata, cei care opteaza pentru institutii din Germania sau Olanda pot obtine acces la finantari prin intermediul agentiilor guvernamentale.
Putini vin cu temele facute
Standul Harvard a fost, asa cum era de asteptat, printre cele mai asaltate. "Majoritatea intreaba despre studiile de licenta. Sunt interesati de domeniile in care pot studia, apoi de finantari. Sunt apoi intrebari specifice, despre cursurile de master, in special pe business si pe drept", a precizat Anca Harasin, reprezentanta prestigioasei institutii si absolventa a Harvard Kennedy School.
CEU Business School din Ungaria ofera cursuri de licenta in schimbul unei taxe cuprinse intre 6.000 si 7.200 de euro pe an. "Unii vin cu temele facute de acasa, insa sunt foarte putini cei care spun: «Sunt student in anul al treilea. Ce pot face mai departe?». La inceput, majoritatea spun: «Vreau un master. Cat costa?»", a sintetizat Robert Zanescu, de la standul CEU Business School. Miercuri, o parte dintre oferte vor fi prezentate la Timisoara, iar vineri, vor ajunge la Iasi, in cadrul a doua editii mai restranse ale targului.
Integral in Evenimentul Zilei
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile