Topul celor mai tehnologizate orase
Data publicarii: 14-03-2008 | TurismChiar daca nu putem inca vorbi despre masini zburatoare si pilule in loc de alimente, tehnologiile secolului 21 sint deja prezente in viata de zi cu zi a metropolelor lumii, noteaza Cotidianul.
10. Tel Aviv, considerata capitala culturala a Israelului, are o populatie foarte tinara si este foarte posibil ca un locuitor din patru ai orasului sa lucreze intr-un domeniu high tech, considera site-ul askmen.com.
9. Munchen. Peste 65% din populatia Germaniei foloseste broadband, iar Munchen este centrul tehnic al tarii. In 2003, intregul oras si-a exprimat intentia de a migra, cu toate cele 14.000 de computere, de la Microsoft la Linux.
8. Bangalore este capitala IT a Indiei. Peste 35% dintre talentele in acest domeniu lucreaza in acest oras care este in acelasi timp un centru academic tehnologic de elita. Jurnalistii ii spun "Silicon Valley a Indiei", dar biotehnologia nu e nici ea neglijata.
7. Helsinki are o populatie mai degraba tacuta, in opozitie cu restul europenilor, care au o cultura a conversatiei. Cu toate acestea, cel mai mare brand de telefonie mobila, Nokia, vine din Helsinki. De fapt, aici exista mai multe telefoane mobile pe cap de locuitor decit in Tokyo si peste 70% din populatia finlandeza foloseste Internetul.
6. Seattle, Washington, este cunoscut pentru doua lucruri: companiile de tehnologie si cafenele. Bill Gates a infiintat aici Microsoft, dar orasul gazduieste sediile centrale de la T-Mobile sau Amazon.com.
5. San Francisco Bay, California, este cunoscut ca Silicon Valley inca din anii '70 datorita numarului mare de companii care produceau microcipuri de silicon aici. Intel, Hewlett-Packard, Yahoo!, Google si, bineinteles, Apple se numara printre companiile locale.
4. Hong Kong, China, este locul in care te poti trezi servit de un robot la restaurant. Stilul de viata de aici se invirteste in jurul gadgeturilor si exista o zona rezidentiala speciala numita Cyberport complet acoperita Wi-Fi.
3. Singapore are o populatie sub 4 milioane de locuitori si este o utopie tehnologica. Broadbandul wireless e accesibil gratuit in orice loc din oras, iar guvernul promite 1 giga pe secunda in 2012. RFID (radio frequency identification) e obligatoriu pentru automobile.
2. Seul, Coreea de Sud, este sediul Samsung si LG, printre altele. Jocurile online sint a doua mare industrie din oras. Aproape jumatate din populatie este formata din jucatori hardcore (joaca peste 6 ore pe zi), universitatea de aici oferind cursuri gratuite de jocuri online. Tehnologia wireless este disponibila inclusiv in metrou.
1. Tokyo este mecca traiului tehnologizat. Aici nu gasesti doar ultimele modele de gadgeturi, ci si viitoarele modele de gadgeturi si gaselnite tehnologice costisitoare si cool. Sistemul public de transport de mare viteza si roboti cu functii sociale complexe sint deja chestiuni intrate in banalitate aici.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani