SAI Zepter lanseaza trei fonduri mutuale si un cont individual de investitii
Data publicarii: 12-03-2008 | AfaceriSocietatea de administrare a investitiilor (SAI) Zepter lanseaza trei fonduri mutuale, care vor avea un capital initial de cinci milioane de euro, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. De asemenea, compania lanseaza si un al patrulea produs, de tip wealth management, numit Contul individual de investitii.
"Piata romaneasca este foarte importanta, iar aceste produse ofera alternative viabile investitorilor romani. Zepter este un nume cu greutate si avem planuri pe termen lung in Romania", a declarat Marko Simic, presedintele consiliului de administratie al SAI Zepter.
Fondurile de investitii Zepter Actiuni, Zepter Obligatiuni si Zepter Mixt sunt potrivite plasamentelor pe termen lung (circa 2-3 ani) si au grade de risc diferite, in functie de optiunile de investitii.
"Primul fond, Zepter Actiuni, are un profil de risc ridicat, urmand sa investeasca pana la 90% din active in actiuni listate pe piata de capital. Capitalul de pornire al acestui fond va fi de 3,5 milioane de euro. Al doilea fond, denumit Zepter Mixt, are un grad de risc mediu si va aloca pana la 70% din sumele atrase in actiuni. Capitalul de pornire al Zepter Mixt va fi de un milion de euro", a afirmat Corneliu Stanciu, directorul general al SAI Zepter.
Al treilea fond se numeste Zepter Obligatiuni si are un capital de pornire de 0,5 milioane de euro. Gradul de risc al fondului este scazut, pentru ca va investi pana la 50% din active in obligatiuni si cel mult 40% in actiuni. "Fondurile de obligatiuni au o valoare mult mai stabila de la o zi la alta si ofera investitorilor castiguri regulate. Perioada recomandata clientilor pentru investitii este cuprinsa intre doi si trei ani, iar diversificarea plasamentelor conduce la diminuarea riscului", a mai spus Corneliu Stanciu.
Cel de-al patrulea produs lansat astazi, Contul individual de investitii, reprezinta practic un fond de investitii in miniatura, suma minima fiind de 30.000 EUR.
"Contul individual de investitii nu are restrictii referitoare la procente de detineri in valorile mobiliare si ofera o flexibilitate ridicata in investitii, care permite randamente superioare fondurilor", a spus Corneliu Stanciu, adaugand ca aceste conturi beneficiaza de serviciile unui manager de portofoliu profesionist, iar comisionul de performanta se plateste anual si nu lunar.
Obiectul principal de activitate al SAI Zepter este administrarea fondurilor de plasament colectiv in valori mobiliare si administrarea portofoliilor individuale.
Fondurile deschise de investitii atrag resurse financiare de la populatie si companii, pe care le investesc in diverse instrumente financiare. Economiile realizate prin fondurile de investitii reprezinta deja o traditie indelungata in intreaga lume si se bucura de tot mai mult succes.
Parte a Zepter Group, SAI Zepter a fost infiintata in anul 2007 si administreaza in prezent peste 10 conturi individuale cu active de circa 500.000 de euro.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani