80% dintre europeni si-ar dori sa lucreze de acasa
Data publicarii: 11-03-2008 | HR/CariereUn sondaj publicat pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri la nivel mondial de recrutare de forta de munca si de gestiune a carierei arata ca peste 80% dintre angajatii europeni si-ar dori sa lucreze de acasa, iar 5% din cei 11.757 de intervievati au declarat ca fac deja acest lucru, angajatorul fiind de acord cu o astfel de idee. Din pacate, desi ei ar prefera aceasta metoda de lucru, 13,57% dintre europeni au un sef care se opune acestui concept din ce in ce mai la moda.
Statisticile arata ca doar 20,35% dintre angajatii intervievati nu sunt interesati sa lucreze de acasa, preferinta fiind motivata de faptul ca nu vor sa amestece viata personala cu munca. 2,52% dintre europeni se declara in imposibilitate de a munci de acasa deoarece nu dispun de logistica necesara. Desi interesanta atat pentru anagajator, cat si pentru anagajat, munca de la distanta - in principiu, de la domiciliul angajatului - solicita o gestiune stricta a timpului de lucru, o autodisciplina de fier a angajatului, iar relatiile sociale vor fi mentinute cu greu.
In acelasi timp, aceasta moda a lucrului la domiciliu este abordata de tot mai multi angajatori. Un alt studiu arata ca in 2009, un sfert din populatia activa a globului va renunta sa lucreze la sediul pus la dispozitie de angajator. Dintre acesti 850 milioane de angajati care vor lucra de acasa, 70% vor fi in Statele Unite.
In ceea ce ii priveste strict pe romani, peste 40% dintre ei doresc sa lucreze de acasa. Cei mai dornici sa munceasca de la domiciliu sunt iesenii si clujenii. Printre cele mai des intalnite joburi pentru cei care doresc sa lucreze de acasa se numara cele din domeniul IT.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani