Imobile noi si cochete pentru middle class
Data publicarii: 10-03-2008 | ImobiliarePrincipala caracteristica a acestor imobile cochete destinate categoriei cu venituri medii si medii plus este aceea ca beneficiaza de un regim mic de inaltime (P+3 sau P+4), o particularitate care le confera locatarilor un sentiment mai puternic de confort, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. La fiecare nivel nu vom intalni mai mult de 3-4 apartamente, rezultand un total de maximum 20 de familii - o comunitate restransa care se poate bucura de multa intimidate.
Daca s-ar schita profilul cumparatorilor de apartamente in blocuri cu regim mic de inaltime, acestia ar avea urmatoarele note distinctive: cupluri de peste 30 de ani cu 1 sau 2 copii, persoane care resimt o nevoie mai acuta de securitate si stabilitate, ale caror venituri lunare se situeaza in jurul valorii de 2000 euro. "Spatiul de care au nevoie aceste familii tinere nu depaseste 150 mp, iar apartamentele din bloculete pot satisface usor aceasta necesitate, suprafata medie a unui apartament cu 2 camere fiind de 110 mp, iar a celui de 3 camere, de 140 mp. Ponderea apartamentelor cu 4 camere este foarte mica, iar acestea iau general forma unui duplex sau penthouse", afirma consultantii EuroMetropola.
Ceea ce ii atrage pe bucuresteni in aceste blocuri de dimensiuni reduse este faptul ca structura lor se apropie de cea a unei case pe pamant - visul majoritatii bucurestenilor, in special al persoanelor care au locuit dintotdeauna in blocuri cu peste 50 de apartamente si isi doresc un alt stil de viata, dar nu isi pot permite inca o casa individuala.
In ceea ce priveste pretul de tranzactionare al apartamentelor din imobilele noi si cochete cu 3- 4 etaje, acesta sunt foarte competitive: "de la 110.000 euro, insemnand ca in foarte multe situatii pot fi mai ieftine decat varianta unui apartament intr-un bloc de 8 etaje construit in urma cu 30 de ani", se mai arata in comunicat.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani