Lasa facturile in grija bancilor!
Data publicarii: 10-03-2008 | Finante-BanciCu "direct debit" driblati cozile la ghiseu, noteaza Romania Libera. Banca va debita direct din contul dumneavoastra valoarea facturilor la utilitati. Serviciul poate fi gratuit, dar cel mai frecvent banca va opri un anumit comision pentru fiecare transfer, uzual intre 2 si 6 lei.
Numarul facturilor ce pot fi achitate in acest mod este destul de larg. De la furnizorii consacrati gen Electrica, Romtelecom, Distrigaz, Apa Nova, la Rebu, operatorii de telefonie mobila - Vodafone, Cosmote, Orange, Zapp, la ratele datorate Domenia Credit, fractiunile de polite de asigurare Ardaf si Aviva.
Pentru a scapa de corvoada achitarii facturilor catre toti acestia va trebui sa incepeti insa prin a incheia cate un contract in care sa vi se ofere acceptul pentru acest mod de decontare bancara. Nu e chiar floare la ureche, dar odata acest punct bifat ati scapat de alergatura pentru o perioada lunga.
La UniCredit Tiriac Bank se pot plati facturile catre Distrigaz Sud, Romtelecom, Orange, Vodafone si Zapp. Acest serviciu poate fi achizitionat la pachet (primiti si un card de debit, plus cont curent), iar in varianta cea mai ieftina costa 20 lei pe an. Spre deosebire de Raiffeisen Bank, care il ofera gratuit, la Volksbank va trebui sa achitati, pentru plata fiecarei facturi, o taxa relativ piperata - 6 lei per transfer. Ambele banci ofera plata facturilor pentru Cosmote, Electrica, Orange, Romtelecom, Vodafone. In plus, Raiffeisen va scapa de grija facturilor la Ardaf, Aviva, Domenia Credit, Distrigaz Sud, Rebu, Zapp.
Tot gratuit gasiti acest serviciu si la BRD, dar numarul furnizorilor de utilitati acceptati este mai mic (Apa Nova, Distrigaz Sud/E.On Gaz, Electrica, Orange si Vodafone). Nici BCR nu percepe vreo taxa, dar in acest caz va trebui sa va consolati cu Vodafone, Romtelecom si Electrica. Tot contra cost lucreaza si Romexterra, care va opreste un comision de maximum 5 lei pentru achitarea facturilor la Romtelecom, Vodafone, Zapp si Distrigaz Sud.
Daca aveti o conexiune permanenta la internet, o solutie ar fi sa achitati facturile prin internet-banking, oferit si in acest caz gratuit de mai multe banci, sau mai ieftin, in cadrul unor pachete de produse sau servicii. Aici este vorba de un mic efort in plus pentru ca, dupa ce primiti facturile, trebuie sa procesati personal ordinele de plata.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile