Lasa facturile in grija bancilor!
Data publicarii: 10-03-2008 | Finante-BanciCu "direct debit" driblati cozile la ghiseu, noteaza Romania Libera. Banca va debita direct din contul dumneavoastra valoarea facturilor la utilitati. Serviciul poate fi gratuit, dar cel mai frecvent banca va opri un anumit comision pentru fiecare transfer, uzual intre 2 si 6 lei.
Numarul facturilor ce pot fi achitate in acest mod este destul de larg. De la furnizorii consacrati gen Electrica, Romtelecom, Distrigaz, Apa Nova, la Rebu, operatorii de telefonie mobila - Vodafone, Cosmote, Orange, Zapp, la ratele datorate Domenia Credit, fractiunile de polite de asigurare Ardaf si Aviva.
Pentru a scapa de corvoada achitarii facturilor catre toti acestia va trebui sa incepeti insa prin a incheia cate un contract in care sa vi se ofere acceptul pentru acest mod de decontare bancara. Nu e chiar floare la ureche, dar odata acest punct bifat ati scapat de alergatura pentru o perioada lunga.
La UniCredit Tiriac Bank se pot plati facturile catre Distrigaz Sud, Romtelecom, Orange, Vodafone si Zapp. Acest serviciu poate fi achizitionat la pachet (primiti si un card de debit, plus cont curent), iar in varianta cea mai ieftina costa 20 lei pe an. Spre deosebire de Raiffeisen Bank, care il ofera gratuit, la Volksbank va trebui sa achitati, pentru plata fiecarei facturi, o taxa relativ piperata - 6 lei per transfer. Ambele banci ofera plata facturilor pentru Cosmote, Electrica, Orange, Romtelecom, Vodafone. In plus, Raiffeisen va scapa de grija facturilor la Ardaf, Aviva, Domenia Credit, Distrigaz Sud, Rebu, Zapp.
Tot gratuit gasiti acest serviciu si la BRD, dar numarul furnizorilor de utilitati acceptati este mai mic (Apa Nova, Distrigaz Sud/E.On Gaz, Electrica, Orange si Vodafone). Nici BCR nu percepe vreo taxa, dar in acest caz va trebui sa va consolati cu Vodafone, Romtelecom si Electrica. Tot contra cost lucreaza si Romexterra, care va opreste un comision de maximum 5 lei pentru achitarea facturilor la Romtelecom, Vodafone, Zapp si Distrigaz Sud.
Daca aveti o conexiune permanenta la internet, o solutie ar fi sa achitati facturile prin internet-banking, oferit si in acest caz gratuit de mai multe banci, sau mai ieftin, in cadrul unor pachete de produse sau servicii. Aici este vorba de un mic efort in plus pentru ca, dupa ce primiti facturile, trebuie sa procesati personal ordinele de plata.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani