Topul celebritatilor cu averi de miliarde

Data publicarii: 08-03-2008 | International

"Forbes" prezinta, pe linga clasicul top al celor mai bogati oameni din lume, si diverse categorii mai mult sau mai putin eterogene. Una dintre ele este aceea a celebritatilor, care include oameni de media, din industria modei sau a cartii, monstri sacri ai showbusiness-ului sau ai filmului.

Apar, de asemenea, si oameni de afaceri, precum Richard Branson sau Donald Trump care au avut grija sa-si si intretina un puternic cult al imaginii. Sint oameni care au devenit celebri pentru ca si-au imprumutat chipul unei afaceri cult - este cazul lui Steve Jobs. Iata citeva nume:

Giorgio Armani, 5 miliarde - este producator de parfumuri, haine pentru copii, a incheiat o afacere cu LCD-uri in care este implicata si compania Samsung, are o linie de hoteluri, saloane de spa si multe altele.

Michael Bloomberg 11,5 miliarde - celebrul mogul media a cheltuit 85 de milioane de dolari doar pentru ultimele alegeri pentru primaria New Yorkului. Este proprietarul celebrei companii (care-i poarta numele) furnizoare de date, stiri, analize financiare care i-a si adus mare parte din avere.

Ralph Lauren, 4,2 miliarde - un nume de legenda in industria modei, a pornit de la o investitie de 50.000 de dolari in compania Polo pe care a dezvoltat-o intr-un ritm incredibil.

George Lucas, 3,9 miliarde - sursa averii este stiuta de toata lumea: ,,Razboiul Stelelor''. Pregateste impreuna cu amicul Spielberg o noua aventura care va demara in mai anul acesta: "Indiana Jones 4".

J.K. Rowling, 1 miliard - Creatoarea lui Harry Potter a inregitrat un succes naucitor si cu ultimul volum din celebra serie. In ultimul an si-a aparat cu dintii dreptul la controlul asupra propriului personaj: a obtinut, printre altele, retragrea unui dictionar Harry Potter pregatit de o mare editura americana.

Steven Spielberg, 3 miliarde - a fost respins de scoli de filme celebre, nu si-a terminat studiile, dar este probabil cel mai mare lansator de lovituri cinematografice din toate timpurile. Investeste si in filme mai putin populare precum ultimele semnate de Clint Eastwood (Letters from Iwo Jima) care au incintat criticii din toata lumea, dar nu au reusit sa faca incasari pe masura.

Oprah Winfrey, 2,5 miliarde - Vedeta nu se opreste din investitii in media. Are retele proprii de radio sau televiziune. Este cunoscuta si ca o campioana a donatiilor in scopuri umanitare.

George Steinbrenner III, 1,3 miliarde - A investit in teatru pe Broadway, dar marele succes a venit din baseball. In 1973 a cumparat New York Yankees, de la CBS, cu 10 milioane de dolari - echipa valoreaza acum 1,2 miliarde, dar au existat zvonuri despre oferte care urcau la 3 miliarde.

Donald Trump, 3 miliarde - si-a facut averea in 1980, a trecut printr-un cosmar dupa prabusirea afacerilor imobiliare in 1990. Si-a revenit, a intrat si in media cu un reality show si urla in gura mare: "Eu valorez 7 miliarde"...

Richard Branson, 4,4 miliarde - Fondatorul companiei Virgin, brand pe care l-a diversificat neobosit ajungind si la divizia Virgin Galactic, pentru zboruri spatiale.

Steven Jobs, 5,4 miliarde - este supranumit I-zeul, dupa nebunia declansata de lansarea iPhone. O afacere rasunatoare a fost si dezvoltarea casei de productie Pixar (cumparata de la George Lucas cu 10 milioane). A vindut-o, la 20 de ani de la preluare, cu 7,4 miliarde.

Bill Gates, 58 de miliarde - este prezentat de "Forbes" si in lista celebritatilor. A pierdut locul intii in topul celor mai bogati. Microsoft a cazut 15% dupa incercarea nereusita de fuzionare cu Yahoo! Bill Gates se pregateste sa renunte la munca de zi cu zi pentru Microsoft si sa se implice mai mult in actiuni umanitare.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: