Sfoara umeda: solutia recomandata de Primaria Capitalei pentru pacalirea repartitorului
Data publicarii: 08-03-2008 | DiverseInventivitatea "cetateanului de la bloc" depaseste orice imaginatie, noteaza Gandul. Ca sa scape de facturi grele la caldura, a gasit metode care de care mai interesante pentru a fenta repartitoarele. Asta in conditiile in care firmele de repartitoare se jura ca aparatele masoara corect consumul de caldura. Iata cateva metode de a pacali repartitoarele, aflate de la specialistii in domeniu, dar si de la romani care le-au folosit cu succes.
Fitil + apa = economie
Prima metoda, data ca sigura si care ar garanta o reducere instantanee a consumului, este "sfoara umeda". Cum se foloseste? Ne explica chiar Tudor Popescu, directorul Agentiei Municipale pentru Eficientizarea si Reglementarea in domeniul Energiei Bucuresti (AMEREB): "Te duci la piata, la Obor, cumperi doua fitile de lampa, adica niste sfori ceva mai groase si le treci prin spatele repartitorului. Apoi legi de calorifer un vas cu apa si pui capetele sforilor in el. Aceasta metoda asigura o factura la caldura cu 50 la suta mai mica, deoarece diferenta de temperatura inregistrata de repartitor nu va reflecta consumul real. Asta deoarece, din cauza sforii umede se repartizeaza mai putine unitati", a declarat acesta. In plus, directorul spune ca in felul acesta locatarii nici nu atrag atentia firmelor de repartitoare ca sa vina sa schimbe ustensila.
Inghetarea facturii
O alta metoda, ceva mai rudimentara, presupune utilizarea cuburilor de gheata. Se iau cateva cuburi, se pun intr-o punga si se aplica pe repartitor. Avantajul este ca aplicarea acestei metode nu implica cheltuieli mari, doar apa de la robinet. Dezavantaj: se recomanda a fi folosita doar de pensionari si casnice, deoarece gheata trebuie inlocuita des fiindca se topeste repede. Se pot folosi carpe umede, dar si acestea trebuie schimbate pe masura ce se usuca.
Integral in Gandul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani