1.500 de euro pe luna, salariul mediu din industria farmaceutica
Data publicarii: 07-03-2008 | HR/CariereIndustria farmaceutica este in prezent unul dintre cele mai bune domenii in care sa lucrezi. In ultimii doi ani, salariile au luat-o "razna", inregistrand salturi anuale de peste 20%, cu mult peste majorarile operate in domeniu in alte state din Uniunea Europeana.
Specialistii atrag insa atentia ca un avans de peste 12% al salariilor in majoritatea industriilor ar putea duce la o scadere a competitivitatii pe care tara noastra o are din punct de vedere al costului cu forta de munca.
Lefurile angajatilor din domeniul farmaceutic ating si 2.000 de euro, in cazul unui manager de divizie si culmineaza cu 4.000 de euro pentru personalul din top management.
O pozitie de sales representive este rasplatita cu pana la 850 de euro, in timp ce un specialist in produse, marketing sau vanzari primeste lunar intre 900 si 1.300 de euro.
Managerii de produs, cel mai greu de gasit
Motivul principal rezida in lipsa fortei de munca specializate, in special farmacisti. Specialistii in resurse umane considera ca unul dintre motivele pentru care cererea este mai mare decat oferta rezida si in faptul ca scoala de farmacisti nu produce suficienti farmacisti.
"Criza de personal din domeniul farmaceutic va continua odata cu tentativele de maturizare a pietei muncii. Sumele mari care vor rula in reteaua pharma vor atrage un target consistent de candidati, care va acoperi deficitul fortei de munca, anul 2010 fiind preconizat ca prag de saturatie", a precizat Eliza Simion, consultant in cadrul companiei de recrutare Lugera & Makler.
Potrivit acesteia, in prezent, criza de personal se resimte in toate segmentele industriei, "insa un grad mai mare de calificare il detin product managerii si key account, care sa trebuie sa dovedeasca experienta vasta pe aceasta nisa".
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile