Nokia va folosi tehnologia video a Microsoft pe telefoanele mobile proprii
Data publicarii: 04-03-2008 | IT&CGrupul finlandez Nokia a anuntat marti ca va adauga tehnologia Silverlight a Microsoft, privind fisierele video, pe milioane de telefoane proprii, acesta fiind cel mai recent acord semnat de cei doi giganti ai tehnologiei globale, informeaza Reuters.
Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, a precizat ca tehnologia Silverlight va fi disponibila pentru platforma de operare S60, folosita de telefoanele mai avansate, urmand apoi a fi disponibila si pentru platforma S40, utilizata de telefoanele mai ieftine produse de Nokia.
Aplicatiile platformei S60, contruita de baza sistemului de operare Symbian, sunt folosite intr-o mare masura de linia de produse Nokia, dar si de telefoanele mobile produse de LG Electronics si Samsung Electronics.
Platforma S60 este utilizata de aproape jumatate dintre telefoanele mobile avansate din lume (aproximativ 150 de milioane terminale mobile). Cel mai apropiat rival al acestei platforme este Windows Mobile, produs chiar de Microsoft, care detine doar 10% din piata.
In 2005, cele doua companii au semnat primul acord de cooperare, privind utilizarea aplicatiei Windows Media Player pe telefoanele Nokia, dand nastere la speculatii, avand in vedere ca cele doua grupuri sunt concurente pe piata aplicatiilor pentru telefoanele mobile.
Intr-o perioada in care preturile la telefoanele mobile scad, vanzatorii de telefoane cauta noi surse de venit din diviziile de software, iar Microsoft cauta sa se extinda pe piata aplicatiilor pentru telefoane mobile.
In 2007, Nokia a inceput sa utilizeze tehnologia de protectie PlayReady produsa de Microsoft si a adaugat acces la serviciile Windows Live de pe intermediul telefoanelor proprii.
Silverlight este un rival al tehnologiei Flash dezvoltata de catre Adobe Systems.
"Vom sprijini in continuare tehologia Flash, precum si alte tehnologii", a declarat purtatorul de cuvant al Nokia, Mark Durrant.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani