Sefa la Fisc, salariu cat Basescu si Tariceanu la un loc
Data publicarii: 28-02-2008 | Finante-BanciMarieta Cretu, directoarea executiva al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Tulcea, a incasat cel putin intr-o luna a anului trecut 17.000 lei, adica aproape cat salariul presedintelui (9.056 lei) si al premierului (8.357 lei) la un loc, noteaza Romania Libera. Nu este vorba de un salariu fix aferent functiei, ci de venituri compuse din salariu si sporuri salariale care depasesc de sase ori retributia stabilita prin lege pentru aceasta functie publica.
Salariul fabulos al directoarei Fiscului tulcean se compune din: salariu de baza (3.000 lei), stimulente din incasarea creantelor bugetare (6.000 lei) si indemnizatie de participare la examene de angajare personal (8.000 lei). Stimulentele si indemnizatia sunt acordate, de altfel, pentru activitati cuprinse in fisa postului. Marieta Cretu a incasat in 2007, luna de luna, 3.000 lei salariu si cate 6.000 lei pe luna drept stimulente. In luna octombrie cel putin, s-au adaugat la aceste venituri 8.000 lei, reprezentand indemnizatia de examinare. Pentru a-si mari salariul cu aceasta suma, Cretu a cerut ca examinarea noilor angajati sa nu se faca de catre o singura comisie, cum au procedat predecesorii sai, ci de cinci sau sase comisii care au lucrat simultan mai multe zile. Marieta Cretu a declarat ca "nu am incalcat legea cand am organizat in acest mod examinarea viitorilor salariati, iar participarea mea in toate comisiile de examinare este o obligatie stabilita de procedurile legale".
Sefa Fiscului din Tulcea a primit anul trecut sporuri salariale exorbitante pentru indeplinirea unor activitati care sunt cuprinse in fisa postului. Ca urmare, venitul ei a fost in unele luni de 17.000 de lei, adica dublu fata de salariul presedintelui Romaniei.
Integral in Romania Libera
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice