Castiguri fabuloase din terenurile mari
Data publicarii: 25-02-2008 | ImobiliareDorinta dezvoltatorilor de a obtine profituri mari a fost si continua sa ramana tot mai ridicata, se arata intr-un comunicat de presa al EuroMetropola remis BankNews.ro. In acest sens, se investesc banii in terenuri pentru a obtine ulterior castiguri importante sau pentru dezvoltari de proiecte rezidentiale sau de logistica, dar nu in orice fel de terenuri, ci in suprafete de zeci de hectare, chiar daca acestea sunt disponibile intr-un numar limitat.
"Terenurile de peste 15 - 20 ha se gasesc din ce in ce mai greu deoarece este dificil sa compactezi suprafete mici, iar cand un singur proprietar detine un astfel de teren, pretul solicitat este mai mare cu 20 - 30%", sustine Cornel Farcuta, reprezentantul companiei imobiliare EuroMetropola.
In ceea ce priveste clientii dornici de a intra in posesia terenurilor mari din zonele limitrofe Capitalei, reprezentantul EuroMetropola spune ca cele mai multe cereri vin din partea investitorilor care sunt dispusi sa isi plaseze banii in terenuri pentru o perioada mai indelungata de timp si a developerilor interesati de construirea unor complexe rezidentiale. Cumpararea terenurilor de peste 10 ha implica si obtinerea unui profit mai mare. Astfel "daca terenurile de pana in 5 - 10 ha, din Dascalu - Gagu - Gradistea, se vand cu 18 - 27 euro/mp, preturile lor scad cu 5% pana la 10% odata cu cresterea suprafetei, dar si in functie de coeficientii urbanistici", adauga specialistul EuroMetropola.
In ceea ce priveste sectorul imobiliar cel mai atractiv, consultantul EuroMetropola spune: "50 - 60% dintre developeri aleg sa aloce fonduri pentru dezvoltare rezidentiale, iar 30 - 40% pentru sectorul de logistica".
Terenurile de 30 - 50 ha si chiar peste 100 ha sunt disponibile in localitati precum Saftica, Cosoba, Joita, Fundulea si Frumusani, iar pretul lor depinde de pozitia si configuratia terenului. "Balotesti este o alta zona de interes datorita apropierii de DN1 si de Autostrada Bucuresti - Ploiesti.
Aici, suprafetele de 35 - 45 ha se ofera spre tranzactionare cu pretul de 50 euro/mp. Un loc important pe harta investitiilor il ocupa si zona de S, localitatea Popesti - Leordeni, unde la 1 km de DN 4 se afla un teren de 41 ha oferit spre vanzare la pretul de 33 euro/mp. Tot in S se afla si localitatea Uzunu, unde se pot gasi comasate 100 ha, oferite spre vanzare la pretul de 10 - 11 euro/mp, teren pretabil pentru investitie in spatii de logistica sau in amenajarea unui hipodrom", au incheiat specialistii EuroMetropola.
Redactia BankNews.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii