Tender va prelua 3,5% din actiunile Rafo in circa sapte luni
Data publicarii: 25-02-2008 | AfaceriOmul de afaceri Ovidiu Tender a declaratca va prelua un pachet de 3,5% din actiunile Rafo Onesti, peste sase-sapte luni. "Deocamdata sunt doar creditor. Insa, peste vreo sase-sapte luni voi deveni actionar. Atunci voi detine 3,5% din actiunile Rafo Onesti", a declarat omul de afaceri pentru agentia NewsIn.
Rafo Onesti si-a achitat integral datoriile catre buget, in valoare de 234 milioane euro, atat prin platile facute de Petrochemical Holding pentru societatea Rafo, cat si prin compensarea unor obligatii, informa un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) emis la sfasitul lunii noimebrie 2007.
Datoriile fiscale si vamale ale Rafo SA Onesti, in valoare de 8.980.495.324.160 lei vechi, au fost achitate prin platile efectuate de catre Petrochemical Holding, in numele si pe seama Rafo Onesti, in lunile septembrie si noiembrie 2007, si ca urmare a aprobarii cererilor de compensare depuse de Rafo , de catre organele fiscale, se anunta la acea data in comunicat.
Pe 8 decembrie 2004, data la care Rafo SA a intrat in stare de reorganizare judiciara, creanta fiscala avea o valoare de 8.082.465.332.449 lei vechi (aproximativ 211 milioane euro), iar cea vamala de 898.029.991.711 lei vechi (aproximativ 23 milioane euro). Conform calculelor ANAF, datoriile fiscale totale ale Rafo SA Onesti catre buget erau, la sfarsitul lui 2006, de aproximativ 360 milioane euro. Valoarea a fost, insa, contestata in instanta de catre reprezentantii rafinariei.
Rafo Onesti anunta la 30 ianuarie 2008 ca a incheiat, la sfarsitul anului 2007, un contract de procesare a titeiului cu firma Petrochemical Trading, valabil in urmatorii trei ani, pentru care va percepe o taxa de 54 dolari pe tona metrica.
Taxa de 54 dolari pe tona metrica de titei perceputa de Rafo, va fi aplicata cantitatii nete de petrol pe care o va prelucra pentru compania Petrochemical Trading, membra a Petrochemical Holding Gmbh, potrivit contractul valabil pana in 2010 si care prevede posibilitatea prelungirii pentru inca doi ani.
Actionarii Rafo Onesti au aprobat in luna noiembrie a anului trecut propunerea conducerii de majorare a capitalului cu 1,58 miliarde lei pana la 2,019 miliarde lei, prin conversia in actiuni a creantelor detinute de Petrochemical Holding Gmbh, Tender SA si Prospectiuni SA. Petrochemical Holding Gmbh a preluat de la AVAS, ANAF si primariile Onesti, Brasov si Fratesti creantele asupra Rafo.
Liderul sindical al rafinariei, Ion Marian, a declarat vineri ca Rafo Onesti incepe programul de modernizare pentru a face fata cerintelor de mediu si de calitate din 2009, insa activitatea rafinariei nu va fi oprita.
El a precizat ca Rafo va produce in continuare carburanti si programul de modernizare trebuie inceput intrucat fara investitii rafinaria nu ar mai putea functiona din 2009.
"Pe o perioada de 60-90 de zile, un numar limitat de muncitori vor lucra la intretinerea rafinariei si la activitatile de ecologizare, dar rafinaria va functiona", a spus Ion Marian.
Potrivit liderului sindical, programul de invesitii se ridica la circa 350 de milioane de euro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani