Banii incasati din taxa auto trebuie returnati!
Data publicarii: Astazi, 22-02-2008 | EconomieStatul roman trebuie sa inapoieze banii incasati din taxa auto! Este mesajul transmis autoritatilor de la Bucuresti de catre Comisia Europena, prin intermediul lui Laszlo Kovacs, comisarul european pentru fiscalitate. "De fiecare data cand am vorbit cu oficialii romani, le-am spus ca, daca sunt incasate taxe nejustificat, ele trebuie platite inapoi. Si daca nu este gasita o solutie, atunci Curtea Europeana de Justitie trebuie sa ia o decizie. Si va decide returnarea banilor de catre Guvernul Romaniei", a declarat comisarului european, citat de Hotnews.
Laszlo Kovacs a spus ca Bruxelles-ul a fost in negocieri constante pe taxa auto cu autoritatile de la Bucuresti, el insusi vorbind la telefon cu premierul Calin Popescu-Tariceanu si avand intalniri cu ministrii mediului si economiei."Problema taxei de prima inmatriculare din Romania a fost ca era discriminatorie. Apoi am fost aproape de o solutie, dar autoritatile romane s-au razgandit si au hotarat sa faca intreaga taxare pe noi baze, si anume pe emisiile de CO2", a explicat Kovacs. Comisarul a precizat ca in acest moment noua formula trimisa de Bucuresti este "in mainile expertilor".
"Suntem foarte interesati sa ajutam Romania sa rezolve aceasta problema, pentru ca ii intelegem dificultatile, dar este responsabilitatea Romaniei sa gaseasca o solutie care sa fie in conformitate cu reglementarile UE", a spus oficialul european, amintind ca Ungaria, care a avut aceeasi problema, a returnat platitorilor banii pe taxa. Kovacs nu a explicat insa daca va continua procedura de infringement, in cazul in care returnarea banilor nu este prevazuta in ordonanta privind noua taxa.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani