Microsoft va aproba un plan alternativ de preluare a companiei Yahoo
Data publicarii: 20-02-2008 | MediaMicrosoft Corp va autoriza in aceasta saptamana un plan alternativ de preluare al Yahoo Inc, pentru a convinge actionarii companiei de Internet sa fie de acord cu oferta pe care consiliul de conducere Yahoo a respins-o pana in prezent, scrie Reuters citand blogul Deal Book, al New York Times.
Citand surse avizate, pagina de internet Times a anuntat ca Microsoft, despre care se credea ca va majora oferta initiala de 44,6 miliarde dolari in lichiditate si actiuni, va incerca sa nominalizeze o lista de directori pana la 13 martie, in cazul in care boardul Yahoo nu va incepe discutiile.
Un purtator de cuvant Microsoft a transmis ca firma a rezervat mereu dreptul de a pune in practica toate optiunile, insa a refuzat sa comenteze articolul aparut in Deal Book. Un purtator de cuvant al Yahoo a refuzat, de asemenea, sa comenteze, spunand ca nu va raspunde zvonurilor sau speculatiilor.
O sursa avizata a declarat pentru Reuters ca o incercare alternativa de preluare ar costa in jur de 20-30 milioane dolari, insa sursa nu cunostea decizia Microsoft de a pune in practica aceasta masura.
Presedintele Microsoft, Bill Gates, a declarat luni pentru Reuters ca nu este "nimic nou" in procesul de preluare Yahoo. "Am retransmis ceea ce noi consideram o oferta foarte corecta", a mai spus acesta.
Cele doua companii sunt intr-un impas in ceea ce priveste oferta nesolicitata de a prelua Yahoo. Microsoft a oferit 31 dolari in numerar si actiuni pentru fiecare actiune Yahoo, propunere respinsa de consiliul companiei informationale, pe motiv ca este subevaluata.
Microsoft a replicat ca oferta este "corecta si completa", insa nu a precizat ce va face de acum inainte. Afacerea valoreaza in prezent 41,6 miliarde dolari, in urma unei scaderi a cotatiei actiunilor Microsoft.
Cheltuielile pentru angajarea unor avocati si a unor firme de solicitare pentru a pune in practica planul alternativ este numai o fractiune din costul pe care l-ar plati Microsoft pentru majorarea ofertei. Fiecare dolar pe actiune adaugat ofertei ar costa Microsoft inca 1,4 miliarde dolari.
Daca Microsoft decide sa aprobe planul alternativ, va nominaliza o serie de directori pentru a prelua controlul consiliului Yahoo si pentru a aproba propunerea companiei. Nominalizatii ar fi votati in cadrul intrunirii anuale a actionarilor Yahoo, ce va avea loc in iunie.
Prin punerea in practica a unei oferte ostile, Microsoft risca si pierderea valorii companiei Yahoo. Spre deosebire de companiile manufacturiere cu active fixe, unul dintre principalele active ale Yahoo este talentul ingineresc, iar o preluare ostila de catre Microsoft ar putea determina un "exod al inteligentei" catre Google Inc sau alte companii concurente.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice