Robotul Botraiders - un ajutor pentru jucatorii la bursa
Data publicarii: 20-02-2008 | Finante-BanciSite-ul francez Botraiders ofera servicii investitorilor la Bursa din Paris. Atractia este Robotul Botraiders care va fi in curand folosit si la Bursele din New York, Singapore si Hong-Kong.
In Montpellier, un informatician si un bancher au realizat un software care permite intregistrarea tranzactiilor zilnice ale actiuilor de la bursa din Paris. Programul are capacitatea de a detecta operatiunile suspecte, inainte de a oferi solutii micilor investitori. Societatea Botraiders care a participat anul acesta la concursul de inventii este pe punctul de intra pe piata de profil.
Scopul celor doi fondatori este de a-i face vizibili pe jucatorii mici de la bursa, care de acum pot avea acces la aceleasi informatii de care dispun profesionistii. Inainte de intrarea pe bursa a unei noi companii, programul anunta pierderile sau beneficiile si centralizeaza datele importante in vederea unei achizitii.
Atunci cand informatia nu este disponibila decat pentru un cerc limitat robotul Botraiders intra in joc: sesizeaza orice "anomalie" care ar putea da peste cap tranzactiile, mai ales ca poate fi vorba de pierderea unor sume impresionante.
Cei care castiga de obicei mult sunt profesionistii, iar cei care pierd, jucatorii marunti, care au acces la informatie abia dupa ce incheie tranzactiile. Robotul bursier functionaeza dupa un algoritm care nu da gres.
De exemplu, Botraiders a detectat miscari suspecte ale actiunilor EADS cu trei luni inainte de anuntul companiei ca va intarzia livrarea Airbus A380, iar pe 9 februarie robotul a recomandat vanzarea actiunilor Societe Generale.
Peste 400 de utilizatori beneficiaza zilnic de serviciile programului si acestia nu sunt numai micii investitori ci si des traders ou des societes de gestion de patrimoine, frantuzesti si straine si consultantii. Pentru acestia, Robotul bursier este o sursa de informare complementara propriilor analize financiare.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii