Robotul Botraiders - un ajutor pentru jucatorii la bursa
Data publicarii: 20-02-2008 | Finante-BanciSite-ul francez Botraiders ofera servicii investitorilor la Bursa din Paris. Atractia este Robotul Botraiders care va fi in curand folosit si la Bursele din New York, Singapore si Hong-Kong.
In Montpellier, un informatician si un bancher au realizat un software care permite intregistrarea tranzactiilor zilnice ale actiuilor de la bursa din Paris. Programul are capacitatea de a detecta operatiunile suspecte, inainte de a oferi solutii micilor investitori. Societatea Botraiders care a participat anul acesta la concursul de inventii este pe punctul de intra pe piata de profil.
Scopul celor doi fondatori este de a-i face vizibili pe jucatorii mici de la bursa, care de acum pot avea acces la aceleasi informatii de care dispun profesionistii. Inainte de intrarea pe bursa a unei noi companii, programul anunta pierderile sau beneficiile si centralizeaza datele importante in vederea unei achizitii.
Atunci cand informatia nu este disponibila decat pentru un cerc limitat robotul Botraiders intra in joc: sesizeaza orice "anomalie" care ar putea da peste cap tranzactiile, mai ales ca poate fi vorba de pierderea unor sume impresionante.
Cei care castiga de obicei mult sunt profesionistii, iar cei care pierd, jucatorii marunti, care au acces la informatie abia dupa ce incheie tranzactiile. Robotul bursier functionaeza dupa un algoritm care nu da gres.
De exemplu, Botraiders a detectat miscari suspecte ale actiunilor EADS cu trei luni inainte de anuntul companiei ca va intarzia livrarea Airbus A380, iar pe 9 februarie robotul a recomandat vanzarea actiunilor Societe Generale.
Peste 400 de utilizatori beneficiaza zilnic de serviciile programului si acestia nu sunt numai micii investitori ci si des traders ou des societes de gestion de patrimoine, frantuzesti si straine si consultantii. Pentru acestia, Robotul bursier este o sursa de informare complementara propriilor analize financiare.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman