Pregatirea deficitara, piedica in calea unei cariere de succes
Data publicarii: 20-02-2008 | HR/CariereOcuparea prematura a unor pozitii-cheie intr-o companie poate duce la esecuri care sa marcheze evolutia ulterioara a activitatii unui angajat, noteaza Adevarul. Avansarea rapida pe anumite functii nu este intotdeauna incununata de succes. Lipsa de experienta si dorinta de a obtine un castig financiar semnificativ, dublate de o supraevaluare de sine, pot duce foarte usor catre un esec pe plan profesional.
Daca in prezent, aceasta situatie este prezenta doar in mod izolat la nivelul companiilor, specialistii in resurse umane avertizeaza ca in urmatorii cinci ani piata se va confrunta cu o accentuare a acestui fenomen.
"De dragul unui post intr-o companie bancara, pe un salariu foarte bun la acea data, mi-am tradat propria conceptie despre ceea ce consideram a fi jobul ideal", povesteste Renate Roca Rozenberg, PR director in cadrul companiei de advertising Vitrina. Renate este doar unul dintre multele exemple de oameni, care intr-un moment sau altul al carierei a decis sa o ia pe un alt drum.
Un drum care mai apoi s-a dovedit a fi nu tocmai unul de succes, pentru ca dupa numai trei luni a revenit in locul de unde plecase: Vitrina. Desi nu se poate vorbi despre un esec propriu-zis, Renate o considera ca fiind una dintre greselile care i-ar fi putut afecta cariera.
Desi in prezent nu se poate vorbi despre cazuri rasunatoare de esecuri in cariera, exista totusi situatii izolate pe care fiecare companie prefera sa le pastreze in bucataria propria. "Cariera ratata la nivel de top management este inca un concept, si nu o realitate pe piata romaneasca.
Inca nu s-a structurat suficient piata, astfel incat sa se aleaga un manager de top pe criterii strict de performanta", spune Ioana Pielescu, managing partner in cadrul companiei de consultanta in domeniul resurselor umane Qipa.
Potrivit acesteia, in prezent putem vorbi cel mult de oameni cu randamente mult mai mici decat potentialul lor, in timp ce fenomenul de esec se va concretiza in 3-5 ani. "Vom putea vorbi de cariere ratate in 3-5 ani, adica oameni care in urma unor esecuri la nivel de top management nu vor mai putea activa cel putin o perioada pe aceasta piata", spune Pielescu.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman