Arbitrul pensiilor private a invalidat inca 113.500 acte de aderare
Data publicarii: 19-02-2008 | Finante-BanciDin cele 3,99 milioane de acte de aderare avizate initial pe pilonul II, 113.514 documente au fost invalidate,care reprezinta 2,8% din totalul actelor validate inainte de repartizarea aleatorie, a spus marti presedintele CSSPP, Mircea Oancea.
Actele invalidate au reprezentat dublurile si actele care nu au fost semnate in concordanta cu indeplinirea conditiile legale, a explicat Oancea.
Presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a mai spus ca pentru 40.000 de acte de aderare s-a stabilit apartenenta prin conciliere intre administratori. Pana la sfarsitul saptamanii viitoare, toate aceste acte vor fi rezolvate de administratori si vor fi transmise la Casa Nationala de Pensii (CNPAS).
Cele 376.000 acte de aderare validate cu rezerva, care reprezinta 8,6% din totalul actelor depuse, pot deveni acte validate sau invalidate pana la 25 februarie.
Dupa terminarea perioadei de patru luni (17 septembrie 2007-17 ianuarie 2008) de aderare la sistemul pensiilor provate obligatorii (pilonul II), cele 18 fonduri autorizate au raportat 4,03 milioane de aderenti, din care Casa Nationala de Pensii a invalidat intr-o prima faza circa 60.000 si a validat 3,991 milioane de acte.
Dupa validare, ING Fond de Pensii avea 1,28 milioane participanti si o cota de piata de 32,07%, urmata de Allianz-Tiriac Pensii, cu 1,02 milioane aderenti (25,51%), si Generali, cu 400.465 participanti (10,03%).
Potrivit lui Oancea, in perioada 25 februarie - 15 martie va avea loc repartizarea aleatorie, iar pana pe 20 mai vor fi virate primele contributii in sistemul pensiilor obligatorii, aferente lunii martie.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des