Arbitrul pensiilor private a invalidat inca 113.500 acte de aderare
Data publicarii: 19-02-2008 | Finante-BanciDin cele 3,99 milioane de acte de aderare avizate initial pe pilonul II, 113.514 documente au fost invalidate,care reprezinta 2,8% din totalul actelor validate inainte de repartizarea aleatorie, a spus marti presedintele CSSPP, Mircea Oancea.
Actele invalidate au reprezentat dublurile si actele care nu au fost semnate in concordanta cu indeplinirea conditiile legale, a explicat Oancea.
Presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a mai spus ca pentru 40.000 de acte de aderare s-a stabilit apartenenta prin conciliere intre administratori. Pana la sfarsitul saptamanii viitoare, toate aceste acte vor fi rezolvate de administratori si vor fi transmise la Casa Nationala de Pensii (CNPAS).
Cele 376.000 acte de aderare validate cu rezerva, care reprezinta 8,6% din totalul actelor depuse, pot deveni acte validate sau invalidate pana la 25 februarie.
Dupa terminarea perioadei de patru luni (17 septembrie 2007-17 ianuarie 2008) de aderare la sistemul pensiilor provate obligatorii (pilonul II), cele 18 fonduri autorizate au raportat 4,03 milioane de aderenti, din care Casa Nationala de Pensii a invalidat intr-o prima faza circa 60.000 si a validat 3,991 milioane de acte.
Dupa validare, ING Fond de Pensii avea 1,28 milioane participanti si o cota de piata de 32,07%, urmata de Allianz-Tiriac Pensii, cu 1,02 milioane aderenti (25,51%), si Generali, cu 400.465 participanti (10,03%).
Potrivit lui Oancea, in perioada 25 februarie - 15 martie va avea loc repartizarea aleatorie, iar pana pe 20 mai vor fi virate primele contributii in sistemul pensiilor obligatorii, aferente lunii martie.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman