Coca-Cola, promovare dubla online in 2008
Data publicarii: 13-02-2008 | MediaCoca-Cola, unul dintre principalii jucatori pe piata bauturilor racoritoare, va dubla in acest an ponderea reclamelor online in cadrul strategiei sale de promovare, potrivit declaratiilor Biancai Bourbon, director marketing al Adriatic and Balkans Business Unit, Coca-Cola Romania.
Compania deruleaza, in prezent, doua campanii publicitare, pentru bradurile de bauturi carbogazoase Coca-Cola si Schweppes, care au o componenta online foarte importanta. De altfel, spoturile TV pentru aceste doua marci trimit catre componenta online a campaniilor. Prima este o continuare a spotului difuzat in 2006 si poarta numele de "Fabrica de fericire". "Aceasta a fost lansata ca o adevarata premiera de cinema: cu movie trailer-uri, postere (outdoor) similare cu cele folosite pentru lansarea unui film si alte materiale creative", a adaugat oficialul companiei.
Campania este in desfasurare pe TV, cinema, radio, outdoor, print si, bineinteles, online. Campania va dura pana in martie 2008, iar spotul principal este disponibil in intregime numai pe internet, pe site-ul fabricadefericire.ro, potrivit oficialului companiei. Cea de-a doua campanie derulata in prezent este focusata pe produsul Schweppes. Ea se numeste "Campania Schweppes Film Festival", iar continutul ei poate fi accesat integral numai pe site-ul schhh.ro, potrivit oficialului Coca-Cola.
Coca-Cola a fost, in 2007, a cincea companie din Romania dupa marimea bugetului de promovare rate-card (valori brute, fara reduceri). Acesta a fost, conform monitorizarii Alfa Cont, de aproape 158 milioane de euro, in timp ce, la nivel global, bugetul de promovare al companiei a fost, anul trecut, de aproape 1,7 miliarde euro.
TV-ul ramane canalul media favorit al Coca-Cola Romania. "Cel mai folosit canal media in acest an va ramane TV-ul, in linie cu toate studiile noastre privind preferintele consumatorilor", a precizat directorul de marketing. Coca-Cola foloseste mixul de publicitate, cu TV in rolul principal. "Folosim pentru brandurile noastre un mix de publicitate, incepand cu TV si continuand cu radio, outdoor, presa, internet", a declarat Bourbon.
Compania lucreaza cu mai multe agentii de publicitate, in functie de brand. "Principalele agentii cu care lucram sunt McCann Erikson pentru Coca-Cola, Fanta, Sprite, Dorna; Lowe pentru Nestea si Burn, si Ogilvy pentru Cappy si Powerade", a declarat Bourbon. Conform Alfa Cont, Coca-Cola este prezenta pe piata din Romania prin intermediul a doua firme, respectiv Coca-Cola Romania, reprezentantul companiei americane The Coca-Cola Company, care detine marcile si produce concentratele, si imbuteliatorul Coca-Cola HBC Romania, care produce, distribuie si vinde produsele. Portofoliul Coca-Cola Romania cuprinde bauturile racoritoare Coca-Cola, Sprite, Fanta, sucurile Cappy, ceaiurile Nestea si apa minerala Dorna. Principalul competitor al companiei este Pepsi, atat in Romania, cat si la nivel international.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des