Romanii sunt codasi in Uniunea Europeana la utilizarea internetului
Data publicarii: 09-02-2008 | DiverseInternetul a fost accesat cel putin o data de numai 24% din romani, fata de 84% din populatia Olandei si 57% din cetatenii Uniunii Europene, informeaza un comunicat eliberat vineri, de Eurostat (Biroul Statistic al Comunitatii Europene).
Potrivit datelor prezentate, in 2007, comertul electronic a fost utilizat de doar 3% dintre romani, la fel ca bulgarii, situandu-se pe ultimul loc, in timp ce olandezii au apelat la acest gen de servicii intr-o pondere de 55%.
De asemenea, romanii sunt codasi si la utilizarea serviciilor bancare prin internet, cu un procent de numai 7% utilizatori, in timp ce bulgarii sunt pe ultimul loc, cu 5%, iar finlandezii, la mare distanta, ocupa primul loc, cu o pondere de 84% de populatia tarii care a utilizat astfel de servicii in 2007.
Calculatoarele romanilor au fost virusate in proportie de 24% in 2007, ale bulgarilor in proportie de 17%, pe cand cele mai bine protejate sisteme de calcul au fost cele ale cehilor, cu doar 7%. Cele mai slab protejate au fost calculatoarele lituanienilor, care au inregistrat o pondere de 41%.
De asemenea, nici in privinta precautiei romanii nu detin un loc fruntas, cu un procent de 28% persoane care si-au facut copii de siguranta ale documentelor. La acest capitol, bulgarii au inregistrat o pondere de 26%, in timp ce pe primul loc in privinta precautiei se situeaza grecia, cu 43% din utilizatorii de internet care au copii de siguranta, iar cei mai putin precauti sunt potrivit comunicatului, estonienii, cu doar 14% copii de siguranta.
Pe de alta parte, doar 1% dintre romani au evitat sa efectueze, in 2006, tranzactii pe internet din cauza ingrijorarilor privind securitatea datelor, fata de 3% dintre bulgari si 27% dintre spanioli, care, potrivit datelor, s-au dovedit a fi cei mai precauti la acest capitol.
Ponderea persoanelor din statele membre ale Uniunii Europene, care au comandat bunuri sau servicii prin intermediul internetului a crescut de la 24% in 2005, la 30% in 2007.
Datele prezentate in comunicatul Eurostat au fost colectate dintr-un studiu privind utilizarea serviciilor de acces la internet in Uniunea Europeana pentru al doilea trimestru al anilor 2006 si 2007 si se refera la populatia cu varsta cuprinsa intre 16 si 74 de ani, care au comandat bunuri sau servicii prin intermediul internetului.
NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului